Ali Arslan: En Büyük Sorun Adalet Sistemi

Göksun İyi Parti İlçe Başkanı Ali Arslan Türkiye ve Göksun gündemine dair değerlendirmelerde bulundu. Başkan Arslan ‘’Ülkedeki ve Göksun’daki bütün sıkıntılı sürecin nedeni hak, hukuk ve adalet sistemindeki bozukluklar. En büyük sorun tartışmasız adalet sistemindeki çarpıklıklar.‘’ dedi.

Sercan Selçuk
Sercan Selçuk
01 Nisan 2021 Perşembe 17:37
177 Okunma

Ülkede gündemindeki en büyük sorunun hak, hukuk ve adalet olduğunu vurgulayan Arslan "Bunların hiçbiri Türkiye'de yok. Bireyler kendilerini özgürce ifade edemez hale geldi. Türkiye'de adaleti sağlarsan ekonomi iyi olur, yoksulluk, işsizlik hepsi azalır. Biz İyi Parti olarak her zaman adaletin savunucusu olacağız" dedi.
 

Göksun'da Verilen Sözler Yerine Getirilmedi

Göksun halkının her zaman yanında olduklarının altını çizen Göksun İyi Parti İlçe Başkanı Ali Arslan ‘’Göksun halkının her zaman yanındayız.  Esnafın sıkıntılarına mahallelerin yetersiz alt yapılarına bizzat şahit oluyoruz.  Seçim sürecinde iktidar tarafından bir sürü söz verildi. Gidip gördükçe daha da farkına varıyoruz ki hiçbir şey yapılmamış.’’ şeklinde konuştu.

İyi Parti Göksun teşkilatı olarak daima sahada olduklarını söyleyen Arslan ‘’Göksun’daki 70 mahallenin 35'ini gezdik. Kalan mahalleleri de gezmeye devam ediyoruz. Ziyaret ettiğimiz yerlerden biri de Göksun'un Tombak Mahallesi. Burada halk mevcut yönetime güvenmediğini, vaatler verilip kandırıldığını, seçim kazanıldıktan sonra da kimsenin oraya uğramadığını söylüyorlar.’’ dedi.

Göksun’da Sorunlar Saymakla Bitmez

Göksun ilçesinde gerçekleştirdikleri saha çalışmalarında bizzat ilçe halkının sorunlarını ilk ağızdan dinlediklerini belirten Ali Arslan ‘’Karadut mahallesinde okulun dışında çevre duvarı yok bütün sokak hayvanları okul bahçesinde, yol yok, kanalizasyon yok. Ziyareti gerçekleştirirken bir bakkalın önünde on dakika oturmak için durduk ancak kötü koku tüm mahalleye öyle bir yayılmış ki çok kısa süre bile orada bulunmak mümkün değil. Durum çok vahim. İnsanları kandırmanın bir anlamı yok. Sorun yaratan değil sorun çözen yerel yönetim olmalı.’’ dedi.

Göksun’da Bıçak Kemiğe Dayandı

Yaşanan sorunların Göksunlu vatandaşı hem ekonomik hem de psikolojik yönden olumsuz etkilediğini söyleyen Arslan ‘’Güller Mahallesi'nde bir vatandaşın kendisinin 4 kardeşinin 2 tane engelli çocuğu var. Evet biz maaş alıyoruz ama aldığımız maaş deterjan parasına yetmiyor. Her yer çamur günde 2 kere çamaşır makinesi çalışıyor. Defalarca şikâyet edilmiş fakat geri dönüş alamamışlar. İnsanlarda bıçak kemiğe dayanmış durumda.’’ ifadelerini kullandı.

Tek Çare Tarım ve Üretim

Göksun’da istihdam olanaklarının düşük olması gerekçesiyle genç nüfusun sürekli dışarı göçtüğünü belirten Arslan çarenin tarım ve üretim olduğunu söyledi. Arslan "İlçe olarak sürekli dışarıya göç veriyoruz. Genç nüfus burada iş bulamadığı için büyük şehirlere gidiyor. Ekonomiyi kalkındırmak adına yatırımlar yapılıp genç nüfus istihdam edilebilir. Göksun herkesin sevdiği bir memleket gençler mecbur olmasalar gitmek istemezler. Göksun'da 15 yıl önce 55 bin dönüm sulu arazi bulunuyordu. Şuan sadece 7 bin dönüm sulama kanalıyla sulanıyor. Önceden en iyi fasulye burada yetiştiriliyordu, artık sulama kanalı olmadığı için sadece buğday ve arpa ekiliyor tarım neredeyse bitti. Ekonomik olarak kalkınmalıyız. Göksun konumu gereği birçok fabrikanın işletmenin kurulmasına müsait. Buraya örneğin beton, plastik fabrikaları kurulabilir. Birçok kişi istihdam edilirken bir yandan da dışarıya göç azaltabiliriz. Ekonomiyi canlandırmalıyız.’’ dedi.

Bu Düzene Z Kuşağı Dur Diyecek

Günümüzde gençlerin apolitik bir tutum sergilemekten uzak olduğunu vurgulayan Ali Arslan ‘’Z  kuşağından beklentimiz büyük. Gençler ülkede ne olup bitiğinin daha çok farkında. Bu düzen gençleri boğuyor nefes alamıyorlar. Neredeyse hepsinin hayali yurtdışına gitmek. Kendi ülkelerinde işsiz ve mutsuzlar ceplerinde paraları yok. Göksun' da gençler için sosyal alan, spor salonu bulunmuyor.  Z  kuşağının artık bu düzene dur diyeceğini biliyoruz. ‘’ diyerek sözlerimi noktaladı.

Göksun'da Vatandaş İkiye Bölündü
Göksun'da 'Yaya önceliği kırmızı çizgimizdir' Etkinliği Düzenlendi
Göksun'da Kar Yağışı Etkili Oldu
Son Güncelleme: 01.04.2021 18:00
Anahtar Kelimeler:
Ali ArslanGöksunGöksun HaberlerGöksun SiyasetGöksun Iyi PartiGöksun Iyi Parti TeşkilatıKahramanhaberKahraman Haber
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.