Yıkım Yönetmeliği Hazırlanıyor

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, yıkım yönetmeliği üzerinde çalıştıklarını duyurdu. Buna göre, yıkım yapacak müteahhitler teknik kabiliyet ve kapasitesine göre sınıflandırılacak.

Sercan Selçuk
Sercan Selçuk
01 Nisan 2021 Perşembe 09:40
958 Okunma

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı.

Açıklamasında, İzmir'de ağır hasarlı binanın kontrollü yıkımı esnasında yanındaki binaya zarar vermesi sonucu evleri zarar gören vatandaşlara geçmiş olsun dileğinde bulundu.

Olayla ilgili soruşturmanın sürdüğünü ve mağduriyet yaşanmaması için tedbirlerin alındığını söyleyen Kurum, "Türkiye'nin her yerinde kentsel dönüşüm hedefiyle yıkım çalışmalarının hız kazandığı bu süreçte, yıkım esnasında hiçbir binanın zarar görmemesi için bakanlık olarak bir yıkım yönetmeliği hazırlamak üzere çalışmalarımızı başlattık" dedi.

Yıkım sertifikası verilecek

Yönetmelikle yıkım öncesi ve yıkım esnasında uyulacak kurallar ile yıkım planı, ruhsatı aranacak yapılar için plan içeriği, tedbirlerin belirleneceğini anlatan Kurum, yıkım çalışmalarının kontrollü, planlı yapılacağını söyledi.

Kurum'un açıklamasına göre, yıkım yapacak müteahhitler teknik kabiliyet ve kapasitesine göre sınıflandırılacak, bu sınıflandırma kapsamında yıkım yapabilecek ve yıkım sertifikası sahibi olacak. Hatalı yıkım yapan müteahhitlere ise cezai işlem uygulanacak.

Yıkım sonrası ortaya çıkan tüm atıklar geri dönüşümde kullanılarak ekonomiye kazandırılacak. Yıkım esnasındaki riskler ve çevreye zararlar en aza indirilecek.

Türkiye'den İsrail'e Sert Tepki!
Son Güncelleme: 01.04.2021 10:30
Anahtar Kelimeler:
YıkımYönetmelikçevreşehirBinaKahramanhaberKahraman Haber
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.