Göksun'da Fidan Dikme Şenliği

Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesinde 21-26 Mart Dünya Orman Haftası etkinliği düzenlendi. Göksun Orman İşletme Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen etkinlik fidan dikme şenliğine sahne oldu.

Sercan Selçuk
Sercan Selçuk
31 Mart 2021 Çarşamba 16:05
1409 Okunma

Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesinde 21 Mart Dünya Orman günü ve 21-26 Mart tarihleri arasında devam eden Orman Haftası yoğun katılım ve ilgiyle kutlandı. Kutlama havasında geçen fidan dikme şenliğine Göksun Orman İşletme Müdürlüğü ev sahipliği yaptı.

Gerçekleştirilen etkinliğe Göksun İlçe Kaymakamı Ümit Şeref Kayacan, Göksun Belediye Başkanı Hüseyin Coşkun Aydın, Göksun Orman İşletme Müdürü Vedat Yılmaz Karpuz, Göksun Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Seyfullah Yanık, Okul Müdürü Murat Kaya eşliğinde Turna Bucağı Ortaokulu öğrencileri ve yerel halk katıldı.

"Yeşil ve Ormanlar Çok Kıymetli"

Yeşilin, doğanın ve ormanların önemine dikkat çeken Göksun İlçe Kaymakamı Ümit Şeref Kayacan " 21 Mart Dünya Orman Günü kapsamında düzenlenen bu etkinliğin çok değerli olduğunu düşünüyorum. Ülkemiz genel olarak ağaçlandırma ve ormanların korunması adına çok büyük bir yol kat etti. Gerçekleştirilen bu etkinliğin hem yeşilin hem de doğanın önemini vurgulamak adına sembolik ama çok anlamlı olduğunu vurgulamak istiyorum" dedi.

"Her Fidan Bir İnsan"

Göksun Belediye Başkanı Hüseyin Coşkun Aydın yaptığı açıklama "Biz her fidanı bir insan olarak görüyoruz. Doğayı ve dünyayı korumak adına her yıl çok miktarda ağaç dikmeliyiz. Bugün burada fidanlarımızı diktik. Tüm milletimize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyoruz" dedi.

Başkan Aydın, ‘’Göksun doğanın, ormanın ve yeşilin bir arada bulunduğu yayla kent olmaya devam ediyor. Suyuyla, havasıyla, ormanı ve insanıyla Türkiye'ye güzellik katan bu ilçeye her yıl daha da arttırarak fidan dikme çalışmalarımızı gerçekleştireceğiz’’ diyerek sözlerini noktaladı.

 "Avrupa'da Birinci Sıradayız"

Göksun Orman İşletme Müdürlüğü tarafından düzenlenen fidan dikme şenliğinin önemine dikkat çeken Orman İşletme Müdürü Vedat Yılmaz Karpuz "Ağaçlandırma konusunda Avrupa'da birinci sıradayız. Bu tarz etkinliklerle ağacın ve doğanın önemini çocuklarımıza aşılıyoruz. Geleceğimiz bu diktiğimiz fidanlar sayesinde var olmaya devam edecek. Burada küçük büyük birçok insan doğayı korumak adına fidanlarını dikti. Etkinliğimizde bulunan bulunmayan herkese çok teşekkür ediyoruz." dedi.

Etkinlik toplu fidan dikimi ve fotoğraf çekimi ardından sona erdi.

Göksun'da 'Yaya önceliği kırmızı çizgimizdir' Etkinliği Düzenlendi
Göksun'da Kar Yağışı Etkili Oldu
Dikkat: Göksun-Kayseri Yolu Ulaşıma Kapandı!
Son Güncelleme: 31.03.2021 21:37
Anahtar Kelimeler:
GöksunFidan DikmeşenlikKahramanmaraşGöksun Orman Işletme Müdürlüğü
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.