BİST
1361
ALTIN
445.774
DOLAR
8.0297
STERLİN
11.0077
EURO
9.4555

Kahramanmaraş'ta Geri Dönüşüme Tam Destek

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, ‘Sıfır Atık Projesi’ kapsamında şehrin muhtelif yerlerine yerleştirilen kıyafet kumbaralarıyla 2 ayda yaklaşık 2 ton tekstil ürünü geri dönüşüme kazandırdı.

Sercan Selçuk
Sercan Selçuk
26 Mart 2021 Cuma 14:25
756 Okunma

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, çevreci uygulamalarıyla beğeni topluyor. Çalışmalar kapsamında, ‘Sıfır Atık Projesi’ çerçevesinde hayata geçirilen Kıyafet Kumbaraları Projesi meyvelerini vermeye başladı. Şehrin muhtelif yerlerine Şubat 2021 tarihi itibariyle yerleştirilen 84 adet kıyafet kumbarası, yaklaşık 2 ton tekstil ürününün geri dönüşümünü sağladı. Her türden kıyafet, ayakkabı ve çantanın yanı sıra nevresim, perde ve benzeri tekstil ürünlerinin de dönüşümü sağlanabiliyor. Merkezi cadde, bulvar ve meydanlara 300 adet yerleştirilmesi planlanan kumbaraların, yıllık kişi başı yaklaşık 40 kilograma kadar tekstil ürününün dönüşümünü sağlaması hedefleniyor.

Karbon Ayak İzini Düşürüyor

Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı’ndan çalışmalara ilişkin yapılan açıklamada, “Şehrimizin merkezi noktalarında konumlandırdığımız 84 adet kumbaramızla 60 gün gibi kısa bir sürede 2 bin kilogram tekstil ürününün dönüşümünü sağlayabilecek atık toplanarak geri dönüşüme kazandırıldı. Projeyle birlikte hem tekstil ürünlerinin üretimlerinde kullanılan kimyasalların ve gereken enerjinin tasarrufu sağlanarak karbon ayak izi azalıyor, hem de ihtiyaç sahipleri dönüştürülmüş ürünleri kullanabiliyor” ifadeleri kullanıldı.

Kahramanmaraş Emniyetinden Önemli Uyarı
Kahramanmaraş'ta Yağış Tarım Arazilerini Olumsuz Etkiledi
Göksun'da Kar Yağışı Etkili Oldu
Cumhurbaşkanı Erdoğan Kahramanmaraş'a Selam Yolladı
Kahramanmaraş'ta Down Sendromlu Gence Sürpriz
Son Güncelleme: 26.03.2021 15:10
Anahtar Kelimeler:
KahramanmaraşKahraman HaberKahramanhaberGeri Dönüşüm
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.