Babacan'dan Dış Politika Eleştirisi

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan Partisinin 1. Olağan Kırklareli İl Kongresi’nde hükümetin dış politikasına yönelik açıklamalar yaptı.

Furkan Ertuğrul
Furkan Ertuğrul
31 Mart 2021 Çarşamba 16:14
571 Okunma

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, iktidarın dış politikasını eleştirerek, “Bir sabah kalkıyorlar, haçla hilali çakıştırıyorlar. Bir gün ‘Şangay Beşlisi’nde olmak istiyorlar, bir başka sabah da kalkıp ‘Avrupa Birliği güzeldir’ diyorlar. Sayın Erdoğan, biraz yavaş. Bunu artık sizin klasik U dönüşlerinizle falan da açıklayamıyoruz. Ülkeyi yayık ayranına çevirdiniz.  Çalkalayıp duruyorsunuz” açıklamasını yaptı.

Yürütülen yanlış diplomasi nedeniyle sanki Türkiye Mısır’a muhtaçmış gibi bir algı oluştuğuna işaret eden Babacan, “Mısır adeta ‘kazanan taraf’ olduğunu hissetti, şartlar öne sürdü. Sayın Erdoğan ‘darbeci Sisi’ diye meydanlarda sesleniyordu değil mi? ‘Onun olduğu salona girmem’ diyordu. Son günlerde kaç yetkili Mısır’ı övme yarışına girdi. Önce kutuplaştırdılar. Hatta daha 2019’daki yerel seçimlerde karşı partinin adayına Sisi demeye getirdiler. Sonra da baktılar ki Doğu Akdeniz Türkiye’ye rağmen paylaşılmaya başlandı. Siz her ülkeyle kavga ederseniz hepsi bir araya gelip size karşı cepheleşir. Milli menfaatler de ancak böyle zarar görür. Hemen U dönüşü yaptılar” dedi.

Son Güncelleme: 31.03.2021 17:47
Anahtar Kelimeler:
Ali BabacanBabacanDevaDeva PartisiKahraman HaberKahramanhaber
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.