Mahkumlara Görüntülü Görüşme İmkanı

Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürü, görüntülü görüşmenin sağlanması için iki yıllık süreçte 20 bin adet kabinin oda ve koğuşlara yerleştirileceğini açıkladı.

Furkan Ertuğrul
Furkan Ertuğrul
01 Nisan 2021 Perşembe 09:22
820 Okunma

Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürü Yunus Alkaç, TBMM Dilekçe ve İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu üyelerinden oluşan karma alt komisyonda mahkumların aileleriyle görüntülü görüşmesine olanak sağlayan uygulamanın geldiği aşama konusunda bilgi verdi.

Parmak iziyle girilecek sistem için henüz belirlenmiş bir ücret olmasa da 10 dakikalık görüntülü bir görüşme için 3 -5 lira arasında bir fiyattan söz ediliyor.

Buna göre, “Akıllı Teknolojilerin Ceza İnfaz Kurumlarına Entegrasyonu Projesi” kapsamında Türk Telekom A.Ş. ile yapılan sözleşme gereğince, koğuşlar ve odalara bir kabin sistemi yerleştirilecek. Parmak iziyle girilecek bu sistemde  bulundukları yerden mahkumlar aileleriyle görüntülü görüşme  imkanına sahip olacak.

Alkaç, bağlayıcı bir rakam vermek istemediğini ifade ederek, “On dakikalık bir görüşmenin belki işte, 3 lira, 4 lira, 5 lira civarında bir maliyetle hükümlüye sağlanmasını içeriyor” açıklamasını yaptı.  Bunun üzerine, CHP Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi, devletin bunu ücretsiz sağlayabileceğini belirtti.

Son Güncelleme: 01.04.2021 10:30
Anahtar Kelimeler:
MahkumCezaeviGörüntülü KonuşmaKahraman HaberKahramanhaber
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.