BİST
1409
ALTIN
443.449
DOLAR
7.9424
STERLİN
10.9130
EURO
9.3699
Kadına Şiddetin Psikolojik Boyutu
Son Dakika
Kahramanmaraş'ta Tarım Arazileri Telef Oldu
Yalnızlık Bunama ve Alzheimer Riskini...
Flaş Haber
Maliye Sigaradan 112,2 Milyar ÖTV Aldı
Kapat

Çiğ Köfte Terörü

Afyonkarahisar'da çiğ köfteci çalışanına saldırıda bulunuldu. Çiğ köftenin "acılı" olması gerekçesiyle elindeki çiğ köfte dürümü çalışana fırlatan saldırgan hakkında "silahla yaralama" davası açıldı. Çiğ köfte dürüm iddianamede silah olarak sayıldı.

Fatma Nur Selçuk
Fatma Nur Selçuk
25 Mart 2021 Perşembe 17:11
357 Okunma

Afyonkarahisar'da ki çiğ köfteciye iki kere aynı saldırı gerçekleştirildi. Bu saldırılarla ilgili de saldırganla ilgisi olan ve gözaltına alınan 3 kişiden 1'i tutuklandı.“Silahla kasten yaralama” suçundan 2 yıla kadar hapsi istendi.

Saldırgan hakkında “silahla kasten yaralama, tehdit ve hakaret” suçlamalarından 2 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.İddianamede, saldırganın çiğ köftenin acılı olması nedeniyle çalışanla tartıştığı ve bir anlık öfke sonucu elindeki çiğ köfte dürümü çalışana fırlatarak darp ettiği ifadesine de yer verildi.

Çiğ köfte dürüm, "yaralamaya elverişli silah" sayıldı

İddianamede, elindeki dürümü “zarar verme kastıyla” çalışanın yüzüne fırlattığı ve çalışana karşı “kasten yaralama” suçunu işlediği aktarıldı ve çiğ köfte dürüm “silah” olarak kabul edildi:

 "Çiğ köfte dürümünün ebadı, sertliği ve atılan mesafenin yakınlığı ile müştekinin yüzüne isabet etmesi, sonrasında şüphelinin öfkesine hakim olamayarak tekme ve tokatla eylemine devam etmesi nedeniyle kastının yoğunluğu göz önüne alındığında, yüze fırlatılan çiğ köfte dürümünün saldırıda kullanılmaya ve yaralamaya elverişli silahtan sayılması gerekmektedir."

Cezaya indirim uygulanmaması istendi

Sanığın yargılama aşamasında “takdiri indirim” almaması gerektiği yönünde görüş sunuldu.Buna neden olarak ise aynı olay yerine ikinci saldırının yapılması, sanığın ifade vermeye gitmeyeceğini beyan etmesi, soruşturma makamlarında kurtulmak için kaçma girişiminde bulunması ve sosyal medyada yaptığı paylaşımlar gösterildi.

Fırat Görgel: Gündemimiz Kahramanmaraş'a Yapılacak Yatırımlar
Fırat Görgel: Gündemimiz Kahramanmaraş'a Yapılacak Yatırımlar
Son Güncelleme: 25.03.2021 17:52
Anahtar Kelimeler:
çiğköfteAfyonKahramanmaraşGöksunKahramanhaberKahramanHaber
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.