Denizcilik ile ilgisi olanlar 'Vira Bismillah' ifadesine muhakkak aşinadır.  Akdeniz Havzasının hakim denizcilik diline ait bir kelime olan ‘Vira’ sözcüğü Akdeniz'de denizcilik yapan pek çok toplum tarafından kullanılmıştır.

Anadolu topraklarında da karşılığı olan "Vira Bismillah" tabiri sadece denizcilikte değil tüm toplumda yaygın olarak "iyi bir başlangıç dileği" anlamında kullanılmaya devam etmektedir. Biz de gözümüzü kapatmadan giriştiğimiz nitelikli dijital yayıncılık, özgün tanıtım ve yetkin reklamcılık faaliyetlerine ‘Vira Bismillah’ diyerek giriş yapmış bulunmaktayız.

 Anadolu’yu ‘gitmesek de görmesek de o köy bizim köyümüzdür’ klişesi üzerinde değil, bizzat içine girerek keşfetmeye karar veren gençler olarak heyecanımıza ortak olmanızı talep ediyoruz. Her köşesi bizim dediğimiz ama köşe başları tutulmuş ana vatanımızın nadide bir köşesi olan Göksun’da medya üzerine faaliyet göstermeye başlamakla ciddiyetimizi ve cesaretimizi ön plana çıkarıyoruz.

Yaklaştıkça Uzaklaşmak

Anadolu’ya gazetelerin ulaşması artık 2 gün sürmüyor, gündeme ilişkin olaylar neredeyse ülkenin her karışında benzer zamanda duyuluyor. Eskiden olduğu gibi Anadolu’daki vatandaşların duyduğunda şaşırdığı bir havadisi büyük şehirlerdeki insanlar çoktan unutmuş olmuyor. Artık uzaklardaki haberler yakın olarak görülüyor; peki ya yakındaki haberler?

Sanayi, ekonomi, nüfus ve politika açısından gelişmiş olan uzaktaki şehirlerde yaşanan olaylar hızlı bir şekilde yakın olurken, Anadolu’nun eşsiz topraklarında gerçekleşen kayda değer içerikler de aynı süratle ülke gündeminde yer bulabiliyor mu?

Uzakları yakınlaştıran medya sistemi, bizi yakınımızdakilerden uzaklaştırıyor olabilir mi?

Başlarken Kazanmak

Gözümüzün önündeki paha biçilemez değerlerimizi ön plana çıkartmak, Anadolu’nun mayasındaki asaleti vurgulamak, kıskanılacak değerleri ve doğal güzellikleri ortaya koymak adına elimizden geleni yapacağız.

Elimizi taşın altına sokacağız.

Eksiklerimiz olacak,
Birçok sorun çıkacak,
Zorluklar yaşayacağız,
Engellerle karşılaşacağız,
İthamlar duyacağız,
Belki yalnız kalacağız

Ama inandığımız değerlerden, yurttaşlık bilincinden, ahlaki çizgiden taviz vermeyeceğiz.

Sabredeceğiz.

Ve zerre kadar şüphemiz yok ki, sabrın tatlı meyvesini muhakkak yiyeceğiz.

Eminiz, çünkü kendinden şüphesi olmayan bir grup olarak ‘Vira Bismillah’ mottosuyla şeytandan, şeytanlaşmış tiranlardan, küçük dağları kendinin yarattığı zannına kapılanlardan, çanak yalayıcılardan, nefisten ve bütün sıkıntılardan, rahmeti her şeyi kuşatan Allah’a sığınarak bu işe başlıyoruz ve aslında başlarken kazanıyoruz.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.