Polisler Kapı Kapı Uyarıyor

İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ekipleri vatandaşları ziyaret ederek Covid-19'a karşı alınacak tedbirler ve ev ziyaretleri yapılmaması konusunda uyardı.

Furkan Ertuğrul
Furkan Ertuğrul
01 Nisan 2021 Perşembe 11:00
1 Okunma

''Çok yüksek riskli'' iller arasında bulunan Amasya’da denetimlerin yanında toplum destekli polislik ekipleri de vatandaşları evlerinde ziyaret ederek uyarılarda bulundu.

Polislerin evini ziyaret ettiği vatandaşlardan Gülsevim Yolcu, “Ne kadar uyarsanız da uymayan binlerce insan var. Bunu her şekilde görüyoruz. Televizyonlarda da görüyoruz. Bizler yine de elimizden geldiği kadar uymaya çalışıyoruz. Hiçbir yere gitmemeye, görüşmemeye... Sadece alışverişimize gidiyoruz, hemen geri dönüyoruz. İnşallah herkes kurallara uyar, zaten uymuş olsalar böyle bir şey ortadan kalkar” dedi.

Berdan Derici ise polislerin kapı kapı dolaşarak uyarmasının yerinde bir uygulama olduğunu belirterek, şunları söyledi:

“Önemli olan bilgilendirmek. İnsanlarımız, bilgilenmediklerinden dolayı bu şekilde davranıyorlar. Vaka sayılarını izliyorlar, 37 bin bir anda düşüyor 8 bin, 7 bin aa tamam dışarı çıkabiliriz. Hayır, bu iş sıfırlanana kadar ya da minimize olana kadar bence uygulamalara devam etmek gerekiyor. Maske, mesafe ve temizlik bence yine bunlara dikkat edilmesi gerekiyor. Annemizle aynı şehirde yaşıyoruz, onunla bile görüşmüyoruz. Dışarıda görüşüyoruz, kapıdan kapıya görüşüyoruz. En fazla bu kadar yani, bazen diyor annemiz sarılalım, hayır yok diyoruz. Bu iş bitene kadar inşallah, bittikten sonra her şey en iyi şekilde olacak diye düşünüyoruz.”

Anahtar Kelimeler:
PolisCovid19KoronavirüsPandemiKahraman HaberKahramanhaber
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.