İYİ Partili Tatlıoğlu: Hayvancılık Bitme Noktasına Geldi

İYİ Parti Grup Başkanı İsmail Tatlıoğlu, gübre ve yem fiyatlarındaki artışlara ilişkin, “Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) bugün açıkladığı verilere göre son bir yılda gübre fiyatı yüzde 41,78 arttı. Gerçekte artış yüzde 100 civarında. Hayvancılık bitme noktasına geldi. İktidarla birlikte tarım politikaları da acilen değişmeli” dedi.

Sercan Selçuk
Sercan Selçuk
09 Temmuz 2021 Cuma 22:06
İYİ Partili Tatlıoğlu: Hayvancılık Bitme Noktasına Geldi

İYİ Parti Bursa milletvekili İsmail Tatlıoğlu seçim bölgesinde yaptığı çiftlik ziyaretinin ardından açıklama yaptı. Tüm sektörler gibi hayvancılık sektörünün de zor günler geçirdiğini belirten Tatlıoğlu, “Son bir yılda yem fiyatları yüzde 100 artmış durumda. 65 liradan 145 liraya yükseldi. Hayvancılık bitme noktasına geldi. Verilen krediler, besicileri daha zor duruma düşürmenin ötesine gidemiyor. İktidarla birlikte tarım politikaları da acilen değişmeli” dedi.

Çiftçiye göre gübre ve yem fiyatlarındaki artışın açıklananın iki katı olduğunu belirten Tatlıoğlu, şunları kaydetti:

“TÜİK’in bugün açıkladığı verilere göre; son bir yılda gübre fiyatı yüzde 41,78 arttı. Gerçekte artış yüzde 100 civarında. Geçtiğimiz hafta bakan Pakdemirli’nin yaptığı açıklamalar, tarımın nasıl biz vizyonla yönetildiğini ortaya koyuyor. Tarım Bakanı, esasen çiftçinin zararına hayvan kestiğini bir anlamda itiraf etmiştir. Yem fiyatlarındaki bu artış, besicilerimizi çok zor duruma düşürüyor. Fabrika yeminde hammadde bakımından yüzde 50-60 dışa bağımlı olduğumuzu düşündüğümüzde durumun vahameti ortaya çıkıyor. Bu yıl da vatandaşımız kurbana hasret. AKP, tarımın stratejik bir sektör olduğunun farkında değil. 19 yılda yapılan icraat bunun açık göstergesi.”

Anahtar Kelimeler:
İYİ PartiKahraman HaberYem FiyatlarıGübreIsmail Tatlıoğlu
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.