'Üçüncü Doz Aşı' Bilmecesi: Aşı Yapılmalı mı?

Koronavirüsle mücadelede etkin bir silah olan aşılama konusunda farklı açıklamalar gelirken üçüncü doz aşının gerekliliği konusunda da net bir görüş birliğine varılamadı.

Furkan Ertuğrul
Furkan Ertuğrul
09 Temmuz 2021 Cuma 12:33
'Üçüncü Doz Aşı' Bilmecesi: Aşı Yapılmalı mı?

Geçtiğimiz günlerde birinci doz aşının koruyuculuğunun yeterli olabileceği söylenirken şimdi de üçüncü doz hatırlatma aşısının salgının tamamen yok edilebileceği belirtiliyor.

30 Haziran'da gerçekleştirilen Bilim Kurulu sonrası Sağlık Bakanı Fahrettin Koca açıklamasında,''50 yaşından büyük vatandaşlarımızın ve sağlık çalışanlarımızın hangi aşı ile olursa olsun 3. Doz aşı olmalarının faydalı olacağını kararlaştırdık. 2 doz aşı olmuş 50 yaş ve üzeri vatandaşlarımız ile sağlık çalışanlarımız yarından 1 Temmuz) itibaren istedikleri aşı ile 3. Doz aşılarını olmak üzere randevu alabileceklerdir. 3. Doz aşının hangi aşı türü ile olduğunun herhangi bir kısıtlaması ya da önceliği yoktur. Vatandaşlarımız ve sağlık çalışanlarımız ilk iki dozda hangi aşıyı yaptırmış olurlarsa olsunlar 3. Doz olarak istedikleri aşıyı olabilirler. Bu konuda tercih sizlere aittir. Gönül rahatlığı ile istediğiniz aşıyı 3. Doz olarak yaptırabilirsiniz.'' ifadelerine yer vermişti.

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan ise sağlık çalışanlarının üçüncü doz aşı yaptırmasının yeterli olduğunu belirtmiş, " “Ben de dahil bütün sağlık personeline, 65 yaş üstüne ve bazı kronik hasta gruplarına Sinovac aşısı uygulandı ama şimdi görüyoruz ki bir süre geçtikten sonra Sinovac aşısına rağmen hastalanmalar oldukça sık görülüyor. Mesela; Pfizer-BioNTech aşısında bunu görmüyoruz. Onun için herkesin yeniden 3’üncü doz aşı olmasını önermiyoruz ama sağlık personeli, yaptıkları iş açısından koronavirüs ile çok sık temas ettikleri, 2 doz Sinovac aşısı oldukları için 3’üncü doz Pfizer-BioNTech aşısıyla aşılanmalarını ben de öneriyorum. Bunu Sağlık Bakanlığı’na öneri olarak da iletiyoruz. Yoksa genel topluma ‘3’üncü doz aşı yaptırın’ şeklinde öneride bulunmak için henüz yeterli veri elimizde yok” açıklamasını yapmıştı.

Son Güncelleme: 09.07.2021 12:44
Anahtar Kelimeler:
Üçüncü DozAşıKoronavirüsBirinci DozHatırlatma Aşısı
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.