BİST
1351.59
ALTIN
497.91
DOLAR
8.5906
STERLİN
11.6969
EURO
10.1179

Taliban'dan 'Kritik' Açıklama

Rusya'nın başkenti Moskova'da temaslarda bulunan Taliban heyeti, yaptığı açıklamada, Kabil'deki hükümetle ateşkesi görüştüklerini belirterek, "ABD'ye, Afganistan'daki eyaletlerin başkentlerine saldırmayacağımıza dair söz vermedik" dedi.

Sercan Selçuk
Sercan Selçuk
09 Temmuz 2021 Cuma 13:21
Taliban'dan 'Kritik' Açıklama

Rusya'nın başkenti Moskova'daki Taliban heyeti yaptığı açıklamayla gözleri üzerine çevirdi. Taliban heyetinin "Kabil'deki hükümet ile ateşkesi görüşüyoruz, Doha'daki görüşmeler başarılı olursa saldırılarımızı durduracağız. Afganistan'daki iktidarı tümüyle gasp etmeyi hedeflemiyoruz. Washington'a, Afganistan'daki eyaletlerin başkentlerine saldırmayacağımıza dair söz vermedik." açıklaması dikkat çekti.

Taliban'ın etki alanı genişliyor

Afganistan'da ABD, Alman ve İngiliz askerlerinin çoğunun çekilmesinin ardından, Taliban etki alanını genişletiyor.  Afganistan'da Taliban militanları ile güvenlik güçleri arasında çatışmalar ise sürüyor.

Taliban ülkenin yüzde 85'ini kontrol ettiğini iddia etti. Rusya Dışişleri Bakanlığı ise ülkenin üçte ikisinin kontrolünün Taliban'da olduğunu açıkladı. Taliban, İran-Afganistan sınırında önemli bir geçiş noktasını ele geçirdiklerini duyurdu. Sınırdan geçişlerin, hastane ve okulların normal olarak işlemeye devam edeceğini söyledi.

Taliban'ın tüm Afgan vatandaşlarının İslami kurallar ve Afgan geleneklerine göre eğitim alması gerektiği açıklaması da dikkat çekti. Taliban, Amerika Birleşik Devletleri'nin ayrılması ile ilgili bir sözlerinin olmadığını belirtti, saldırmakta serbest olduklarını ifade etti.

Rusya Dışişleri Bakanlığı: Taliban ülkenin üçte ikisine hakim

Rusya Dışişleri Bakanlığı ise Afganistan-Tacikistan sınırında yükselen tansiyona dikkat çekti. Rusya ve Kolektif Güvenlik Anlaşması Örgütü'nün, sınırda oluşacak tüm gerginlik ve provokasyonu engellemek için harekete geçeceğini açıkladı.

Bakanlık, Rus askeri üssünde gerilime karşılık vermek için gerekli her imkanın bulunduğu uyarısında bulundu.

Anahtar Kelimeler:
TalibanAfganistanKahraman HaberAbdAçıklama
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.