Tunus'tan Libya'ya 'Uçak Seferleri' Misillemesi

Tunus, Libya'nın COVID-19 tedbirleri kapsamında hava ve kara sınırlarını bir haftalığına kapatma kararının ardından bu ülkeye yapılan uçak seferlerinin askıya alındığını açıkladı.

Sercan Selçuk
Sercan Selçuk
09 Temmuz 2021 Cuma 21:58

Tunus Hava Yollarından (Tunusair) yapılan yazılı açıklamada, seferlerin askıya alınması kararının Libya'nın hava ve kara sınırlarını bir haftalığına kapatma kararının ardından alındığı vurgulandı.

Açıklamada, seferlerin askıya alınması kararının uygulanmaya başladığı tarihe ilişkin ise bilgi verilmedi.

Libya, dün, COVID-19 vakalarında artış görülen komşusu Tunus ile hava ve kara sınırlarını 1 haftalığına kapatma kararı almıştı.

Tunus'ta günlük en yüksek vaka

Libya Hükümet Sözcüsü Muhammed Hammude, sınırları kapatma kararının, "kardeş ülke Tunus'taki salgın durumunun şiddetlenmesi, virüsün mutasyona uğramış Delta varyantındaki artış ve Tunus Sağlık Bakanlığının ülkenin sağlık sisteminin çöktüğüne ilişkin açıklamasının ardından" geldiğini açıklamıştı.

Tunus'ta dün, 9 bin 823 kişi daha COVID-19'a yakalanmış ve salgınının başından bu yana en yüksek vaka sayısı kayıtlara geçmişti.

Sağlık Bakanlığından yapılan son açıklamada, ülkedeki toplam can kaybının 15 bin 861'e, vaka sayısının 473 bin 229'a, iyileşen sayısının da 375 bin 756'ya çıktığının altı çizilmişti.

Anahtar Kelimeler:
TunusLibyaKahraman HaberUçak Seferleri
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.