BİST
1435
ALTIN
446.285
DOLAR
8.0209
STERLİN
11.0485
EURO
9.4512

Gülkader Şentürk Judoda Bronz Madalya Kazandı

Judoda Antalya Grand Slam müsabakalarında ilk gün mücadeleleri tamamlandı. Milli sporculardan Gülkader Şentürk'ün bronz madalya kazandığı turnuvada, Zeliha Cinci ile Salih Yıldız ise beşincilik elde etti.

Fatma Nur Selçuk
Fatma Nur Selçuk
02 Nisan 2021 Cuma 08:53
371 Okunma

Uluslararası Judo Federasyonu (IJF) tarafından düzenlenen ve kota hakkı kazandıran organizasyonların büyüğü olarak nitelendirilen Grand Slam, Antalya Spor Salonu'nda 93 ülkeden 171'i kadın 440 sporcunun katılımıyla gerçekleştiriliyor.

Turnuvanın ilk gününde kadınlar 48 kiloda tatamiye çıkan Şentürk, 1. turda Hong Konglu rakibi Ka Lee Wong'u, 2. turda Dominik Cumhuriyeti'nden Estefania Soriano'yu yendi.

Gülkader Şentürk'e bronz madalya

Çeyrek finalde İsrailli rakibi Shira Rishony'i mağlup ederek yarı finale yükselen milli sporcu, İtalyan Francesca Giorda ile karşı karşıya geldi. Yarı finaldeki rakibine kaybeden Gülkader Şentürk, bronz madalya mücadelesine çıktı.

Milli judocu, Arjantinli Paula Pareto'yu mağlup ederek bronz madalyayı kazandı.

Şentürk'e madalyasını IJF Başkanı Marius Vizer verdi.

Fotoğraf: AA

Cinci ile Yıldız beşincilik elde etti

Tokyo Olimpiyatları'na puan ve kota kazandıran turnuvada, bronz madalya mücadelesinde 52 kiloda Zeliha Cinci, Polonyalı Aleksandra Kaleta'ya, erkekler 60 kiloda Salih Yıldız ise Fransız Romaric Wend-Yam Bouda'ya yenildi. Cinci ile Yıldız, sıkletlerinde beşincilik elde etti.

Milli Takımın Sıradaki Rakibi Letonya
Cumhurbaşkanı Erdoğan Kahramanmaraş'a Selam Yolladı
AK Parti 7. Olağan Büyük Kongresi Başladı
Derbide Kazanan Çıkmadı
Fenerbahçe Evinde Yine Kayıp
Anahtar Kelimeler:
JudoSpor HaberleriGülkader şentürkBronz MadalyaKahraman HaberKahramanhaber
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.