BİST
1436
ALTIN
446.724
DOLAR
8.0307
STERLİN
11.0453
EURO
9.4623

Sakıp Sabancı Uluslararası Araştırma Ödülleri 12 Nisan’da Açıklanıyor

Sabancı Üniversitesi'nin düzenlediği ve teması “Korona Sonrası Dünya ve Türkiye: Pandemilerin Sosyal, Psikolojik ve Siyasi Etkileri” olarak belirlenen ödül programına 8 ülkeden 50'nin üzerinde başvuru yapıldı.

Furkan Ertuğrul
Furkan Ertuğrul
02 Nisan 2021 Cuma 12:11
2 Okunma

Sabancı Üniversitesi Onursal Başkanı Sakıp Sabancı’nın vasiyeti üzerine Sabancı Üniversitesi tarafından bu yıl 16'ncısı  düzenlenen ve sosyal bilimler alanında Türkiye’deki ilk uluslararası ödül programı olan Sakıp Sabancı Uluslararası Araştırma Ödülleri, 12 Nisan Pazartesi günü gerçekleştirilecek çevrimiçi törenle sahiplerini bulacak.

Bu yılki teması “Korona Sonrası Dünya ve Türkiye: Pandemilerin Sosyal, Psikolojik ve Siyasi Etkileri” olarak belirlenen ödül programında, 45 yaşını aşmamış araştırmacılar ile sosyal bilimler alanında yılın temasına en önemli katkıyı sunan bilim insanı ödüllendirilecek.

8 ülkeden 50’yi aşan başvuru

Sabancı Üniversitesi bünyesinde, Sanat ve Sosyal Bilimler Fakültesi ve İstanbul Politikalar Merkezi liderliğinde yürütülen ödüle gelen makalelerin değerlendirmesi, bağımsız ve uluslararası jüri tarafından yapılıyor. Şimdiye kadar Türkiye’nin ekonomisinden dış politikasına, tarihinden toplumsal dinamiklerine kadar çeşitli konularda çalışmaları ödüllendiren programa, bu yıl 8 ülkeden 50’nin üzerinde makale başvurdu.

Her yıl özel olarak düzenlenen bir anma ve ödül töreniyle duyurulan Sakıp Sabancı Uluslararası Araştırma Ödülleri, bu yıl da koronavirüs salgını nedeniyle Sabancı Üniversitesi iletişim kanalları üzerinden çevrimiçi gerçekleştirecek özel törenle açıklanacak.

Tören, Sabancı Üniversitesi’ne ait web siteleri ve sosyal medya hesaplarından izlenebilir.

Anahtar Kelimeler:
SabancıSakıp SabancıSabancı üniversitesiKahramanhaberKahraman Haber
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.