Akaryakıt Tüketicileri İçin Önemli Karar

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) olağanüstü toplandı ve hem tüketicileri hem de sektörü yakından ilgilendiren akaryakıt tavan fiyat kararını aldı.

Furkan Ertuğrul
Furkan Ertuğrul
19 Mart 2021 Cuma 14:12
137 Okunma

Kararı Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu başkanı Mustafa Yılmaz açıkladı. Alınan kararla birlikte belirlenen tavan fiyattan daha alt miktarlarda bir akarkayıt satışı beklediğini belirtti.

Akarkayıt fiyatlarında 17 ile 20 kuruş arasında bir indirim olacağını söyledi. Belirlenen tavan fiyattan 1 kuruş daha fazla akaryakıt satılamayacağını da ekledi.

Türkiye'de büyük kentlerde uygulanacak akaryakıt tavan fiyatları açıklandı. Fiyatlar şu şekilde:

Ankara ‘da benzinin litre fiyatı 7,13 lira olarak, motorinin litre fiyatı ise 6,49 lira olarak belirlendi.

İstanbul Anadolu yakasında benzinin litre fiyatı 7,8 lira olarak, motorinin litre fiyatı ise 6,44 lira olarak belirlendi.

İstanbul Avrupa yakasında benzinin litre fiyatı 7,7 lira olarak, motorinin litre fiyatı ise 6,43 lira olarak belirlendi.

İzmir’ de benzinin litre fiyatı 7,16 lira olarak, motorinin litre fiyatı ise 6,52 lira olarak belirlendi.

Bazı illerdeki indirimler 35 ile 40 kuruş arasında değişti.

Kahramanmaraş’ da benzinin tavan litre fiyatı 7,21 lira, motorinin ise tavan litre fiyatı 6,57 lira olarak belirlendi.

Mustafa Yılmaz vatandaşların akaryakıt konusunda dikkatli olmasını, EPDK’ nin internet sitesinde yayımlanan akaryakıt indirimlerine ve tavan fiyatlarına bakarak seçim yapabileceklerini de söyledi.

Son Güncelleme: 19.03.2021 13:43
Anahtar Kelimeler:
AkaryakıtEPDKKahramanhaberKahraman Haber
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.