ABD’de Dekan, Türkiye'de 'Yaratık'

ABD’nin prestijli üniversitelerinden Princeton Üniversitesi’nin Kamu ve Uluslararası İlişkiler Okulu’nun dekanlığına siyaset bilimci Amaney Jamal atandı. Jamal, ABD üniversitelerinde böyle bir göreve atanan ilk Müslüman başörtülü kadın olurken Türkiye'de Fatih Altaylı Twitter’da kendisini eleştiren Cemile Taşdemir’e 'yaratık' dedi.

Sercan Selçuk
Sercan Selçuk
23 Haziran 2021 Çarşamba 12:59
502 Okunma

Amaney Jamal, Orta Doğu ve Kuzey Afrika, siyasî kalkınma ve demokratikleşme, eşitsizlik ve ekonomik ayrımcılık, Amerika Birleşik Devletleri ve Avrupa’daki Müslüman göçü ve cinsiyet ü- zerinde yaptığı çalışmalarıyla tanınıyor. serbestiyet.com’un haberine göre, Filistinli bir ailenin mensubu olarak 1970 yılında Kaliforniya’da doğan Jamal, 10 yaşındayken kızlarının kendi kültürünü ve dinini tanımasını isteyen ailesiyle birlikte Batı Şeria’daki Ramallah’a göçüp, kolej eğitimine kadar Filistin’de yaşadı.

Türkiye'de 'Yaratık' Polemiği

Amerika'da başörtülü dekanlar sorunsuz biçimde görevlerini yerine getirir ve saygı görürken Habertürk yazarı Fatih Altaylı resmi Twitter hesabından, başörtülü Cemile Taşdemir'in atmış olduğu bir tweete, ''Yaratık benim bu rezillikle ne alakam var. Şerefsizlik yapma.'' ifadelerini kullandı.

Altaylı'ya bu tekisinden ötürü sosyal medyadan yoğun tepki geldi.

Hangi dersleri veriyor?

Lisans derecesini California-Los Angeles Üniversitesi’nden, doktora derecesini Michigan Üniversitesi’nden alan Jamal, Princeton’a gelmeden önce Columbia Üniversitesi’nde dersler verdi. Son kitabı “İmparatorluklar ve Vatandaşlar: Amerikan Pro-Demokrasisi veya Demokrasi Yok” 2012 yılında Princeton University Press tarafından yayınlandı. Amaney Jamal, Ortadoğu siyaseti, Ortadoğu’da demokrasi, toplumsal cinsiyet ve İslâm ve karşılaştırmalı siyaset gibi konularda dersler veriyor.

Suç Duyurusunda Bulunacağını Söyleyen Ateş'ten Yeni Açıklama
Ahmet Şık, Veyis Ateş'i Topa Tuttu
Hadi Özışık: Veyi Ateş Özür Dile ve Mesleğe Veda Et
Hadi Özışık: Veyi Ateş Özür Dile ve Mesleğe Veda Et
'Veyis Ateş Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Dersi Verdi'
'Veyis Ateş Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Dersi Verdi'
Anahtar Kelimeler:
AbdBaş örtüsüKahraman Haber Baş örtüsüAmaney Jamal
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.