Kurbanlık Fiyatları Tavan Yaptı

Kurban Bayramı için geri sayım başladı. Önümüzdeki haftadan itibaren büyükşehirlerde hayvan pazarları kurulacak. Bu yıl 3 milyonu küçükbaş, 1.5 milyonu da büyükbaş olmak üzere toplam 4.5 milyon kurbanlık satılacak. Küçükbaşlarda fiyatlar 1.500 ile 3 bin lira arasında değişirken, büyükbaşta 10 binden başlayıp 70-80 bine kadar çıkıyor.

Sercan Selçuk
Sercan Selçuk
23 Haziran 2021 Çarşamba 10:47
544 Okunma

Büyük başın canlı kilogramı 26-30 TL, küçükbaşın canlı kilogramı ise 32-34 TL arasında seyrediyor. Vakıf ve derneklerin kurban bağış fiyatları ise 900 ile 1.800 TL arasında değişiyor.

Son yıllarda kurbanlık satışıyla da öne çıkan büyük ve zincir marketler bu yıl da hazırlıklarına başladı. Marketlerin fiyatları ise kilogramına göre ortalama 1.900 ila 2.100 TL arasında değişkenlik gösterirken alıcısına 9 taksit imkânı sunuluyor.

Sabah'tan Betül Alakent'in haberine göre, geçen yıla göre fiyatların ortalama yüzde 20 arttığını belirten besiciler, "Maliyetlerimiz yüzde 100 arttı. Yem 6 ayda 80 TL'den 165 liraya yükseldi. Aynı oranda zam yapmak mümkün değil o zaman satamıyoruz, hayvan elimizde kalıyor. O nedenle yüzde 20 artış yaptık" diyor.

Hayvanların pazara inmeden satışının başladığını belirten besiciler, şunları anlatıyor:

"Bir ay öncesinde vatandaşlar bizi arar ve paya girerdi. Ancak geçen yılın aynı döneminde göre bu yıl alımlar yüzde 20 düştü. Bunda pandeminin etkisi olduğunu düşünüyoruz. Son yıllarda emeklilere verilen bayram ikramiyeleri bizim de satışlarımıza çok olumlu katkı sağladı. Bu yıl da etkisi olur."

YÜZDE 20 ZAM BEKLENİYOR!

Besicilerden Ahmet Yurtseven, "Yem ve saman fiyatlarının arması ile kurbanlıklarda geçen seneye oranla fark var. 80 liraya aldığımız yem şuan 130 lira et fiyatlarında da corona virüs dolayısıyla artış oldu" ifadelerini kullandı.

Yurtsever "Geçen yıl 8 bin lira 9 bin liraya sattığımı büyük hayvanımız bu yıl 10 bin lira 11 liraya veriyoruz. Ahırımızda 400 kilo hayvan da var 800 kilo hayvan da var. Yani 10 bin liraya hayvanlarımız var, bir araba fiyatına da hayvanlarımız var" diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:
KurbanKurbanlıkKahraman HaberKurbanlık FiyatlarıKüçükbaş
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.