Türk İşçiler Kazakistan'da Mahsur Kaldı

Çalışmaya geldikleri Kazakistan'da işverenleri tarafından dolandırılan Türk işçiler, Kazakistanlı polislerin pasaportlarına el koyması sonucu ülkede mahsur kaldı. Türkiye'ye ailelerinin yanına dönmek isteyen mağdur işçiler, seslerini duyurmaya çalışıyor.

Sercan Selçuk
Sercan Selçuk
23 Haziran 2021 Çarşamba 09:43
881 Okunma

Yılın başında bir inşaat şirketi ile tek taraflı sözleşme imzalayarak, Şubat ayında Kazakistan’a çalışmaya gelen 18 Türk vatandaşı, işverenleri tarafından dolandırıldı.

GÜRCİSTAN BATUM'DA YAPILAN BİR İNŞAAT PROJESİNİN MOBİLYA MONTAJINI YAPMAK İÇİN TÜRKİYE'DEN GÜRCİSTAN'A GÖTÜRÜLEN 30 TÜRK İŞÇİ, İŞ BİTİMİNDE MAAŞLARINI ALAMADIKLARI İÇİN GÜRCİSTAN'DA MAHSUR KALDI. BİR AYDIR DUŞ ALAMADIKLARINI VE ÜÇ GÜNDÜR YEMEK YİYEMEDİKLERİNİ İFADE EDEN USTABAŞI HALİL İPEK, BİZ BURADA HAK, ADALET VE EMEK ARAYIŞI İÇERİSİNDEYİZ. BİZE YARDIMCI OLUN ÇAĞRISINDA BULUNDU. (EMRAH KUŞ/İSTANBUL-İHA) Gürcistan Batum'da yapılan bir inşaat projesinin mobilya montajını yapmak için Türkiye'den Gürcistan'a götürülen 30 Türk işçi, iş bitiminde maaşlarını alamadıkları için Gürcistan'da mahsur kaldı. Bir aydır duş alamadıklarını ve üç gündür yemek yiyemediklerini ifade eden Ustabaşı Halil İpek, Biz burada hak, adalet ve emek arayışı içerisindeyiz. Bize yardımcı olun çağrısında bulundu.

İddialara göre, işveren vize alma ve aylık bin dolar maaş gibi çeşitli vaatlerde bulunduğu imalat ve demir işçilerini Çimkent şehrinde 2 ay boyunca çalıştırdıktan sonra Kazakistanlı ortakları ile yaşadığı anlaşmazlıkların ardından işçilerin maaşlarını ödeyemeyeceğini söyledi. İşçilere 3 ay içinde yalnızca bin 700 dolar ödeyen işveren, geçtiğimiz Mayıs ayında işi bırakmalarından 2 gün sonra işçilere yemek götürmeyi de bıraktı.

Daha sonra işçilerin vize sürelerinin bittiğini Kazakistan polisine haber veren işveren, Türkiye’ye geri döndü. İşçiler ise pasaportlarına Kazakistan polisi tarafından el konulduğu için ülkede mahsur kaldı.

İşçilerden 3’ü kendi imkanlarıyla Türkiye’ye geri dönerken 2’si de Almatı kentine çalışmaya gitti. 13 işçi ise paraları olmadığı için pasaportlarını geri alamadı. Yaklaşık 3 aydır kredilerini ödeyemeyen ve ailelerine para gönderemeyen işçiler, kendilerine vaat edilen maaşların ödenmesini ve biletlerinin karşılanmasını talep ediyor.

Federer’e Ait Koleksiyon Londra’da Sergilendi
Madencileri Taşıyan Otobüs Kaza Yaptı: 27 Ölü
Orman Genel Müdürlüğü 2 Bin 83 İşçi Alımı Yapacak
Soma Davasında Karar Belli Oldu
Gaziantep Belediyesi'nden 'Sigara' Düzenlemesi
Dede ve Torunun Mavi Kapaklarını Çalan Şüpheli Yakalandı
Anahtar Kelimeler:
Türk IşçiKazakistanKahraman HaberMağdur IşçilerMahsur KaldılarKazakistan Haberleri
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.