2 Milyon Dolarlık Altın Ele Geçirildi

Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde güvenlik güçleri, ülkenin kuzeydoğusundaki Okapi Yaban Hayatı Koruma Alanı'nda yaklaşık 2 milyon dolar değerinde 31 kilogram altın ele geçirdi.

Sercan Selçuk
Sercan Selçuk
23 Haziran 2021 Çarşamba 09:33
622 Okunma

Kongo Demokratik Cumhuriyeti’nin kuzeydoğusunda yer alan Okapi Yaban Hayatı Koruma Alanı'nda güvenlik güçleri tarafından düzenlenen bir operasyonda, yaklaşık 1.9 milyon dolar değerinde 31 kilogram altın ele geçirildi.

Çanakkale'nin Ayvacık ilçesine bağlı Gülpınar köyündeki Apollon Smintheus Tapınağı'nda yapılan kazılarda,bir evin duvarında bin 700 yıl öncesine ait 68 altın sikke bulundu.

Kongo Demokratik Cumhuriyeti’nin Ituri eyaletinde yer alan Mambasa bölgesi Askeri Savcılık Başkanı Teğmen Jean de Dieu Musongela yaptığı açıklamada, ele geçirilen altınların Okapi'de bir maden olarak nitelendirilen Muchacha'dan geldiğini belirtti.

Düzenlenen operasyonda Kongolu 3 kişinin tutuklandığını, Çinli 2 kişinin ise kaçtığını belirten Musongela, 3 zanlının sorgulanmak üzere Ituri eyaletinin başkenti Bunia'ya götürüldüğünü kaydetti.

Yetkililer tarafından, örgütün tam boyutunun henüz bilinmediğini belirten Musongela, "Bu insanlar sadece altın çıkarmakla kalmıyor, aynı zamanda bu altınları eritiyorlar" ifadelerini kullandı.

Ev Yandı, 3 Çocuk Hayatını Kaybetti
ABD: Korkmaz'ın Türkiye'deki Mal Varlıklarına El Konulsun
Batman Müzesi'nde Altın Sikkeler Kayıp
Anahtar Kelimeler:
KongoDünyaKahraman HaberAltınKongo Demokratik CumhuriyetiMaden
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.