BİST
1382
ALTIN
451.684
DOLAR
8.0476
STERLİN
11.0549
EURO
9.4948
Alzheimer İlerlemesi Kadınlarda Daha Belirgin
UNESCO: Pandemide 100 Milyon Çocuk...
Yağış ve Serin Havalar Yolda

42 Yıl Önce İşlenen Cinayetin Katil Zanlısı Tutuklandı

ABD'de 1979 yılında işlenen Evelyn Kay Day cinayetinde DNA eşleşmesi sonucu James Herman Dye cinayet zanlısı olarak tutuklandı.

Furkan Ertuğrul
Furkan Ertuğrul
27 Mart 2021 Cumartesi 12:25
228 Okunma

ABD'nin Colorado eyaletinde 1979 yılında cinsel tacize uğrayıp boğularak öldürülen Evelyn Kay Day'in ölümüyle ilgili olarak yapılan DNA testleri sonucunda bir kişi tutuklandı.

Kansas'lı 64 yaşındaki James Herman Dye, Evelyn Kay Day'in 42 yıl önce öldürülmesiyle ilgili yapılan DNA incelemesi sonucunda birinci derece cinayetle suçlandı. Katil zanlısı Dye, kurbanı tanımadığını ve öldürmediğini ayrıca cinayeti de hiç duymadığını söyledi.

Öldüğü yıl 29 yaşında olan Day,  Greeley'deki Aims Community Koleji'nde  laboratuar gözlemcisi olarak gece çalışıyordu. En son 26 Kasım 1979 günü akşam saat 10'da kampüs otoparkında arabasında bir öğrenci tarafından görülmüştü.  Kocası Stanley Charles Day, ertesi sabah Evelyn Kay Day'in eve gelmediğini anlayınca kayıp ihbarında bulunmuştu.

Day'in cesedi ertesi gün arabasının bagajında, paltosunun kemeriyle boğulmuş halde bulunmuştu. Dedektiflerin çok sayıda delil ve ipucu elde etmesine rağmen Day'in katili bulunamamıştı. Geçen yıl, bir dedektif, Colorado Araştırma Bürosu'ndan, ABD ulusal DNA veritabanı olan CODIS aracılığıyla DNA incelemesi istedi. Bu veritabanı, güvenlik güçlerinin ve suç laboratuarlarının binlerce DNA profilini paylaşmasına ve araştırmasına izin veriyor.

Yapılan DNA incelemesi sonucunda Day'in ceketindeki ve tırnaklarındaki DNA örnekleri, James Herman Dye'ın DNA'sı ile eşleşti. Dedektifler ayrıca Dye'ın 1979'un yaz ve sonbahar dönemlerinde kurbanının çalıştığı okulda öğrenci olduğunu ortaya çıkardı. Bölge savcılığı, tutuklanarak cezaevine konan Dye'ın yargılanma tarihinin henüz belirlenmediğini söyledi.

Son Güncelleme: 27.03.2021 13:36
Anahtar Kelimeler:
CinayetKadınAbdKansasKahramanhaberKahraman Haber
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.