Türk Tabipler Birliği: ''Salgın Doğru Yönetilemiyor''

Türk Tabipler Birliği pandemi uygulamasının başından bu yana Türkiye’de 391 sağlık çalışanının koronavirüs nedeniyle yaşamını yitirdiği açıkladı.

Furkan Ertuğrul
Furkan Ertuğrul
26 Mart 2021 Cuma 22:48
223 Okunma

Türk Tabipler Birliği (TTB) Merkez Konseyi Başkanı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı, ''Kontrolsüz bir normalleşmeyle artan vaka ve ölüm sayılarıyla sosyal bir cinayet yaşandığını'' açıkladı.

Şebnem Korur Fincancı, Sağlık Bakanlığının ve Bilim Kurulunun attığı adımların salgını önleyecek adımlar olmadığını belirtti. Fincancı, toplumun derin bir yoksullukla karşı karşıya kaldığını ve sosyal iyilik ortamı yaratılamadığını da sözlerine ekledi.

Basın açıklamasını yapan TTB Merkez Konseyi II. Başkanı Doç. Dr. Ali İhsan Ökten ise salgının yönetilemediğini, önlenebilir ölümleri engellemeyenlerin de istifa etmesi gerektiğini belirtti.

Son Güncelleme: 27.03.2021 10:55
Anahtar Kelimeler:
TtbTürk Tabipler BirliğiSalgınKoronavirüsCovid19PandemiKahraman HaberKahramanhaber
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.