BİST
1359
ALTIN
440.146
DOLAR
7.8582
STERLİN
10.7663
EURO
9.3439

Meteoroloji Uyardı: Sibirya Soğukları Geliyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (İBB AKOM) Balkanlar üzerinden gelecek soğuk hava dalgasının Çarşamba gününden itibaren üç gün Marmara Bölgesi başta olmak üzere tüm yurtta etkili olacağını duyurdu.

Sercan Selçuk
Sercan Selçuk
23 Mart 2021 Salı 10:17
2024 Okunma

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), çarşamba akşamından itibaren Balkanlar üzerinden gelecek Sibirya kökenli ve üç gün sürecek yeni bir soğuk hava dalgasının, İstanbul'u ve Marmara Bölgesi’ni etkilemeye başlayacağını duyurdu.

Sibirya kökenli soğuk hava dalgası, cuma sabah saatlerine kadar etkisini gösterdikten sonra bölgeyi terk edecek ve önümüzdeki hafta sonu itibarıyla da sıcaklıkların yeniden bahar değerlerine yükselecek.

Hava sıcaklıkları hissedilir derecede azalacak, kuvvetli sağanak ve kar bekleniyor

Tüm yurtta etkili olacak 

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, yarın Akdeniz üzerinden gelen yağışlı sisteme ek olarak, Balkanlar üzerinden gelen soğuk bir sistemin kuzeybatı kesimlerden başlayarak tüm yurdu etkilemesi bekleniyor.

Yarın, Marmara’nın güney ve doğusu, Batı ve Orta Karadeniz, Ege, Akdeniz, İç Anadolu ile Doğu Anadolu’nun güney ve batısında yağışların yer yer kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Genellikle sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak şeklinde görülecek yağışların, zamanla Marmara’nın doğusunun yüksekleri, İç Ege, Batı Karadeniz’in iç ve yüksek kesimlerinde kuvvetli kar yağışı şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın İç Anadolu’nun güney ve doğusu, Akdeniz, Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu’nun doğusu ile Doğu Karadeniz’de güney yönlerden kuvvetli ve yer yer fırtına (60-90 km/saat) şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

Çarşamba ve Perşembe günleri ise yurdun büyük bölümünde görülecek yağışların, Trakya ile iç ve doğu kesimlerde kar şeklinde etkili olması öngörülüyor.

Yağışlara bağlı olarak hava sıcaklıklarının da  6-15 derece azalacağı tahmin ediliyor.

Yağışlı havanın hafta sonunda yurdu terk etmesi bekleniyor.

Selahattin Demirtaş'a 3 yıl 6 ay hapis!
THY Avrupa'daki liderliğini sürdürdü
THY Avrupa'daki liderliğini sürdürdü
Son Güncelleme: 23.03.2021 11:11
Anahtar Kelimeler:
MeteorolojiHava DurumuSoğuk
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.