Lionel Messi Hakkında Şaşırtan Gerçekler

Barcelona tarihine damga vuran ve tüm rekorları alt üst eden Lionel Messi, günümüzde olduğu gibi Barcelona formasıyla çıktığı ilk maçlarda da adından söz ettiriyordu.

Furkan Ertuğrul
Furkan Ertuğrul
07 Temmuz 2021 Çarşamba 11:46

24 haziran 1987 yılında Arjantin'de dünyaya gelen Lionel Messi henüz 13 yaşındayken özel bir hormon tedavisine ihtiyaç duyduğu için Barcelona'ya geldi ve bu tedavinin bütün masraflarını Arjantin'deki Sosyal Güvenlik Kurumu karşıladı.

Messi'nin Barcelona'ya imza atması ise Soldini ve Montero adında iki menajerin çabalarıyla gerçekleşti.

Soldini ve Montero adındaki menajerler,13 yaşındayken bütün yolculuk ve otel masraflarını karşılayarak Barcelona'ya getirdikleri Lionel Messi'den bugüne kadar para kazanamadılar.

Messi, küçük yaşlardayken İspanya Futbol Federasyonu tarafından davet almasına rağmen kendi ülkesini seçti. Anavatanını unuttuğunu düşünenlere karşıt olarak Messi için ülkesi ve ailesi her şey demek. Attığı her golü parmağıyla gökyüzünü işaret ederek ölen babaannesine armağan ediyor.

Yıldız oyuncunun bir menajeri bulunmuyor. Messi ailesi şirketi, Arjantinli yıldızın isim haklarını elinde bulunduruyor.Babası ve abisi şirketin yönetimiyle ilgilense de profesyonel bir yapıya sahip olamadıklarından medya ilişkileri ve pazarlama danışmanı olarak Pablo Negre ile çalışıyorlar.

2004-05 sezonunda Barcelona formasıyla Lionel Messi La Liga'da gol atan en genç futbolcu olma gururunu yaşamıştır.

2005 yılında ilk uluslararası turnuva maçında Messi, maça çıktıktan sadece 47 saniye sonra kırmızı görerek oyundan atılmıştır.

Lionel Messi, bu yıllardan sonra attığı/attırdığı goller, kazandığı şampiyonluklar ve istatistiklerle Barcelona efsanesi haline gelmiştir.

Arjantinli ünlü futbolcu Lionel Messi, günlük ortalama 128.000 dolar gelir elde etmektedir.

Anahtar Kelimeler:
Lionel MessiBarcelonaArjantinSoldiniMontero
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.