ABD'de Delta Varyantı Paniği

İlk defa Hindistan'da görülen Corona virüsün Delta varyantı, ABD’nin 50 eyaletine de sıçramış durumda. Ülkede, son bir haftada Delta varyantı kaynaklı vakalar yüzde 20 arttı.

Sercan Selçuk
Sercan Selçuk
07 Temmuz 2021 Çarşamba 11:10

ABD'de Başkan Joe Biden yönetimi, 4 Temmuz Bağımsızlık gününe kadar sözünü verdiği ülke genelinde yüzde 70 aşılama hedefine ulaşamadı.

NTV'nin haberine göre, bütün ülkeye yayılan Delta varyantı nedeniyle, Aşılamanın az olduğu eyaletlerde, özellikle gençlerde, Delta varyantı kaynaklı vakalar artışta. Missouri eyaletindeki yeni vakaların yüzde 96'sının Delta varyantı olduğu tespit edildi.

Ayrıca ülkede Delta Plus varyantına da rastlandığı açıklandı. Uzmanlar, varyantın tehlikeli ve çok hızlı yayıldığını belirtiyor.

Anahtar Kelimeler:
AbdHindistanDelta VaryantıKahraman HaberPanikSağlıkKoronavirüsHaber
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.