74. Cannes Film Festivali Başladı

Fransa'da gerçekleştirilecek 74. Cannes Film Festivali sırasında düzenlenen Avrupa Film Pazarı'nda (Marche du Film) Türkiye standı da açılacak. Semih Kaplanoğlu'nun 'Bağlılık Hasan' filmi, 'Belirli Bir Bakış Bölümü'nde yarışacak.

Sercan Selçuk
Sercan Selçuk
06 Temmuz 2021 Salı 20:14

Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, bugün başlayan festival, 17 Temmuz'da sona erecek.

Bakanlığın, Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı (TGA) ve Boğaziçi Kültür Sanat Vakfı'nın iş birliğinde organize ettiği Türkiye standı festivalde yer alacak.

Stantta, Türk sinemasının uzun metraj, kısa metraj ve belgesel türlerindeki en yeni ve geliştirme aşamasında olan projeleri tanıtılacak, Türk filmleri uluslararası arenada görücüye çıkacak.

Semih Kaplanoğlu'nun Bağlılık üçlemesinin ikinci filmi olan Bağlılık Hasan, festivalin en prestijli bölümlerinden Belirli Bir Bakış seçkisinde yarışacak.

20 filmin yarışacağı seçkinin jüri başkanlığını İngiliz yönetmen ve senarist Andrea Arnold üstlenecek. Jüride yönetmen ve yapımcı Mounia Meddour, oyuncu Elsa Zylberstein, yönetmen, yapımcı ve senarist Daniel Burman ile yönetmen, yapımcı ve oyuncu Michael Covino yer alacak.

Ana yarışmanın jüri başkanlığını Amerikalı yönetmen Spike Lee'nin yapacağı festivalde 24 film, Altın Palmiye için yarışacak.

Anahtar Kelimeler:
FilmFestivalKahraman HaberCannesAvrupa Film PazarıMarche Du Film
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.