BİST
1382.58
ALTIN
502.02
DOLAR
8.6872
STERLİN
12.0108
EURO
10.2860

EURO 2020'de Maviler Finalde

16. Avrupa Futbol Şampiyonası'nda İtalya, normal süresi ve uzatma devreleri 1-1 sona eren maçta İspanya'ya penaltı atışlarıyla 4-2 üstünlük kurarak, finale yükseldi.

Sercan Selçuk
Sercan Selçuk
07 Temmuz 2021 Çarşamba 01:07

İngiltere'nin başkenti Londra'daki Wembley Stadı'nda oynanan ilk yarı final maçında, İtalya ile İspanya karşılaştı.

25. dakikada gelişen İspanya atağında ceza alanında Mikel Oyarzabal'ın pasında topla buluşan Dani Olmo'nun rakiplerinin arasından yaptığı vuruşta, kaleci Gianluigi Donnarumma gole izin vermedi.

45. dakikada bu kez İtalya gole yaklaştı. Sol taraftan ceza alanına giren Lorenzo Insigne'nin pasıyla hareketlenen Emerson'un sert şutunda, üst direğe çarpan top auta gitti.

Fotoğraf: Reuters

Karşılaşmanın ilk yarısı 0-0 sona erdi.

53. dakikada sağ taraftan ceza alanına giren Oyarzabal, pasını Sergio Busquets'a aktardı. Bu futbolcunun ceza yayı içinden şutunda, top az farkla üstten auta çıktı.

60. dakikada Federico Chiesa İtalya'yı öne geçiren golü attı. Hızlı gelişen İtalya atağında savunma arkasına atılan topa Immobile hareketlendi. Savunmadan seken top Chiesa'nın önünde kaldı. Chiesa sol çaprazdan sağ ayağı ile uzak köşeye doğru çok güzel bir vuruş yaparak topu ağlara gönderdi. 1-0

80. dakikada İspanya Alvaro Morata'yla beraberliği yakaladı. Olmo'nun pasıyla savunmanın arkasına sarkan Morata, kaleci ile karşı karşıya pozisyonda yerden şık bir vuruş yaparak topu direk dibinden ağlara gönderdi. 1-1

Fotoğraf: Reuters

Gol sayısını 6'ya çıkaran Morata, ülkesinin Avrupa Futbol Şampiyonaları'nda en fazla gol atan futbolcusu oldu. Fernando Torres'in turnuvalarda 5 golü bulunuyor.

Müsabakanın normal süresi ve uzatma devreleri 1-1 sona erdi ve penaltı atışlarına geçildi.

İtalya'da Belotti, Bonucci, Bernardeschi ve Jorginho atışları gole çevirirken, Locatelli penaltıyı kaçırdı.

İspanya'da ise Moreno ve Alcantara penaltılarda gol sevinci yaşadı, Olmo ve Morata fileleri havalandıramadı.

Penaltı atışlarında İspanya'ya 4-2 üstünlük kuran İtalya, adını finale yazdırdı.

Turnuvanın diğer yarı final maçında bugün İngiltere ile Danimarka, Wembley Stadı'nda TSİ 22.00'de karşı karşıya gelecek.

UEFA'dan Gökkuşağı Renkli Reklamlara Yasak
EURO 2020'de İtalya Belçika'yı Devirdi
İspanya, Yarı Finale Adını Yazdırdı
Fenerbahçe'den Gavranovic Atağı
Almanya Wembley'den Çıkamadı
Almanya Wembley'den Çıkamadı
Cüneyt Çakır Tarihe Geçti
Anahtar Kelimeler:
Euro 2020Avrupa Futbol şampiyonasıİtalyaIspanyaFİNALKahraman Haber
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.