BİST
1393
ALTIN
452.940
DOLAR
8.2788
STERLİN
11.3976
EURO
9.7199
Sağlık Bakanı Yeni Risk Haritasını...
Türkiye’de 29 Mart 2021 Covid-19...
Başbakan Paşinyan İstifa Ediyor
Türkiye’de 28 Mart 2021 Koronavirüs...

DEVA Partili Kadınlardan Danıştay’a Dava

İstanbul Sözleşmesinin feshedilmesi kararına tepki gösteren DEVA Partili kadınlar, kararın iptali için dava açmak üzere Danıştay’a yürüdü. Partililer “İstanbul Sözleşmesi’nden çekilme kararı hukuka aykırıdır, yok hükmündedir. Tanımıyoruz!” açıklamasını yaptı.

Furkan Ertuğrul
Furkan Ertuğrul
29 Mart 2021 Pazartesi 17:27
791 Okunma
DEVA Partili Kadınlardan Danıştay’a Dava

DEVA Partili kadınlar, İstanbul Sözleşmesi'nin feshedilmesine yönelik kararın iptali istemiyle Danıştay'a dava açtı.

Deva Partisi Genel Merkez binası önünde buluşarak Danıştay’a kadar yürüyen ve iptal istemli dava dilekçelerini veren kadınlar, “Bu hukuksuzluğun ve keyfiliğin düzeltilmesi için Danıştay’a dava açıyoruz, eş zamanlı olarak tüm ülkede birçok ilimizde davalar açılıyor, farklı illerimizde birçok kadın vekaletleriyle bu davaya dâhil oluyor” açıklaması yaptı.

Danıştay önünde yapılan basın açıklamasında, “İstanbul Sözleşmesi aile kurumu ya da geleneksel aile yapısı için bir tehdit değildir. Aksine aile kurumu içinde şiddet gören kadın ve kız çocuklarını koruyan, şiddeti yaşam boyu süren işkence ve kader olmaktan çıkaran bir sözleşmedir. Şiddetin toplum ve aile yapısı içinden arındırılmasını sağlayan koruyan, önleyen mekanizmalar içeren uluslararası uygulanan bir anlaşmadır” ifadeleri yer aldı.

Son Güncelleme: 29.03.2021 18:53
Anahtar Kelimeler:
Deva PartisiDanıştayIstanbul SözleşmesiKahramanhaberKahraman Haber
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.