BİST
1404
ALTIN
443.621
DOLAR
7.9725
STERLİN
10.9282
EURO
9.3984
Son Dakika
Türk Bilim insanlarından Bir İlk:...
Türkiye’de 25 Mart 2021 Covid-19...
Emekliye Bayram İkramiyesi Verilecek mi?
Flaş Haber
Türk Bilim İnsanlarından Bir İlk: Sprey Aşı
Kapat

Babacan'dan Güven ve İstikrar Eleştirisi

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, gece saat ikide Resmi Gazete beklenen bir ülkede güvenin de istikrarın da olmayacağını belirtti.

Furkan Ertuğrul
Furkan Ertuğrul
25 Mart 2021 Perşembe 21:37
1505 Okunma

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Mersin’de partisinin 1'nci Olağan Tarsus İlçe Kongresi’nde yaptığı konuşmasında, AK Parti’nin dün lebalep  bir kongre yaptığını hatırlatarak şu açıklamayı yaptı:

“Tedbiri açıklayan kendileri, uymayan kendileri… Kongrenin slogan yazılarını görmüşsünüzdür. Büyükçe ‘Güven ve istikrar’ yazmışlar. Güler misiniz, ağlar mısınız? Bunlar bu ülkede ne güven ne de istikrar bıraktılar. Vatandaşın gecenin 2’sinde Resmî Gazete’de ne çıkacak diye beklediği bir ülkede güvenden bahsediyorlar. Gece karanlıkta alınan kararlarla yönetilen bir ülkede istikrardan bahsediyorlar.”

Ak Parti'nin uluslararası anlaşmalara adeta bir kağıt parçası muamelesi yaptığını ifa eden Babacan, Erdoğan’ın ‘Kadın hakları kâğıtlarla korunmaz, vicdanla korunur’ sözlerini eleştirerek sözlerini şu şekilde sürdürdü:

“Kâğıtlar dediği hukuk. Uluslararası anlaşmalara, Anayasa’ya, yasalara bir kâğıt parçası muamelesi yapıyorlar. Hukuka kâğıt parçası derseniz, istediğiniz kadar o kongreye ‘güven ve istikrar’ diye yazın, yapamazsınız. Bu ülkenin sorunları hukuktan, insan haklarından, demokrasiden geçiyor. Hukuk bir kâğıt parçasıdır derseniz bu ülkeyi düştüğü çukurdan çıkaramazsınız.”

Son Güncelleme: 26.03.2021 11:31
Anahtar Kelimeler:
Ali BabacanDeva PartisiDevaResmi GazeteDemokrasi Ve AtılımKahraman HaberKahramanhaber
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.