Pandemiyle Ortaya Çıkan Şaşılık Sorunu

Covid-19 nedeniyle çocukların da hayatında yer edinen tablet ve telefon, şaşılık (kayma) şikayetlerini artırdı. Özellikle okul çağındaki çocuklarda daha sık karşılaşılan ve ani şekilde ortaya çıkan şaşılık sorunu pandemiyle birlikte daha sık görülür hale geldi.

Furkan Ertuğrul
Furkan Ertuğrul
23 Mart 2021 Salı 15:28
541 Okunma

Covid-19 salgını sonrasında evde geçirilen zamanın daha da artmasıyla birlikte çocuklar tablet ve telefona bağımlı hale geldi. Bu bağımlılık da belli başlı hastalıklara yol açtı.

Türk Oftalmoloji Derneğinden Prof. Dr. Hüban Atilla, göz sağlığı açısından zor bir yılın geride bırakıldığını söyledi. Tablet ve telefonları çok yakın tutmanın içe kaymaları (gözlerin buruna doğru kayması) tetikleyebileceğine işaret eden Prof.Dr.Atilla, şunları söyledi:

'' Bu dönemde özellikle okul çağındaki çocuklarda daha fazla, ani ortaya çıkan kayma yani şaşılık şikayetleriyle karşılaşıyoruz. Bu nedenle aileler, okul için zorunlu olan zaman dışında, tablet ve telefon kullanımını kısıtlamalıdır. Kayma fark ettiklerinde veya şüphelendiklerinde, biraz daha büyük çocuklar baş ağrısından veya çift görmeden şikayet ettiklerinde göz hastalıkları uzmanına başvurmalıdırlar."

Son Güncelleme: 23.03.2021 15:57
Anahtar Kelimeler:
PandemişaşılıkKaymaTabletTelefonçocukKahramanhaberKahraman Haber
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.