BİST
1443
ALTIN
452.369
DOLAR
8.1350
STERLİN
11.2855
EURO
9.6005

Fazla Şeker Hafızaya Zarar Veriyor

ABD'de yapılan bir araştırmada, yüksek şeker tüketiminin hayvanların öğrenme ve hafızalarına zarar verdiği anlaşıldı. Araştırmanın şekerin insan beyni üzerindeki etkilerine de ışık tutabileceği ifade ediliyor.

Fatma Nur Selçuk
Fatma Nur Selçuk
05 Nisan 2021 Pazartesi 20:07
656 Okunma

ABD'de Georgia ve Güney Kaliforniya Üniversiteleri, yüksek şeker tüketiminin gelişim sürecindeki hayvanların beyin fonksiyonlarına etkisini araştırdı.

Büyüme çağındaki şeker tüketen kobayların, yetişkinlik dönemine geçtiklerinde öğrenme ve hafızalarında zayıflama tespit edildi.

ABD'de şeker araştırması: Fazlası hafızaya zarar veriyor


Deneyin şekerin insan beyni üzerindeki etkilerine de ışık tutabileceği düşünülüyor. Uzmanlar, yüksek oranda tüketilen şekerin öğrenme süreci ve hafızayı olumsuz etkileyebileceğine vurgu yapıyor.

Yapay şekeri çok tüketen çocuklar en yüksek risk grubunda

Şeker hem beyin gelişimini hem de hafızayı olumsuz etkiliyor. Uzmanlara göre fazla şeker tüketimi beyni çocuk yaşta tehdit etmeye başlıyor. Ailelerin çocukları bilgilendirmesi ve şeker tüketimini sınırlaması gerektiği ifade ediliyor.

ABD'de şeker araştırması: Fazlası hafızaya zarar veriyor


Araştırmaya göre, yüksek şeker tüketimi bağırsaktaki bakterilerin yapısını da değiştiriyor. Bağırsaklarda şeker tüketimiyle artan bir bakteri türü, tek başına hafıza zayıflığına neden oluyor.

Anahtar Kelimeler:
Sağlık HaberlerişekerGlikozHafızaKahramanhaberKahraman Haber
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.