İlker Canikligil'den Müze Kart Hakkında 'Telif Hakkı' İddiası

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın paylaştığı Müze Kart'ın üzerindeki Galata Kulesi görselinin, Shutterstock isimli fotoğraf depolama sitesinden alındığı iddia edildi. Bunun ardından Yönetmen İlker Canikligil, "Fotoğraf benim, şimdi ne olacak?" paylaşımında bulundu.

Sercan Selçuk
Sercan Selçuk
06 Temmuz 2021 Salı 23:19

İstanbul Galata Kulesi'ne giriş ücreti 30 liradan 100 liraya yükseltildi. Galata Kulesi'ne gelen zamma tepkilerin ardından açıklama yapan İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürü Coşkun Yılmaz, "Normal vatandaşın kullandığı 'Müze Kart' 60 lira. Bu kartı alan vatandaşımız 1 yılda birden fazla Galata Kulesi'ni ziyaret edebiliyor. Daha önce sadece 1 sefere 30 lira veriyordu" ifadelerini kullandı.

Bakanlığın 'Müze Kart' kullanımının teşvik edilmesi amacıyla yaptığı "Tüm müzelerimiz; Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı öğretmenler ile 18 yaş altı ve 65 yaş üstü vatandaşlarımız için ücretsiz, Diğer vatandaşlarımız içinse yıllık ziyaret bedeli 60 TL'dir" paylaşımında kullanılan görselinin üzerinde, ücretli fotoğrafların satıldığı bir inernet sitesinin logosu ve fotoğrafın sahibinin imzasının yer aldı.

Ardından üzerinde tersten yazılmış 'nexus 7' ve 'stock' sözcüklerinin yer aldığı 'Müze Kart'ta yer alan görsel için herhangi bir telif ücreti ödenmediği iddiası ve kart görselinin fiziksel halinde de böyle bir hata olup olmadığı konusu gündeme geldi.

YouTube kanalı FluTV'nin kurucusu, yönetmen ve fotoğrafçı İlker Canikligil ise, Bakanlığın paylaşımını alıntılayarak kart üzerinde yer alan stok fotoğrafın kendisine ait olduğunu söyledi ve "Görsel bana ait. Ne yapayım ben şimdi?" ifadelerini kullandı.

​Öte yandan Canikligil, Bakanlığın paylaşımının altında 'Shutterstock'u etiketleyerek, "Fotoğrafımı illegal şekilde kullandılar" dedi. Canikligil, bir sonraki paylaşımında fotoğrafın alındığı Shutterstock'un konuyla ilgilendiğini belirtti.

Anahtar Kelimeler:
KültürTurizmKahraman HaberGalata KulesiShutterstock
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.