BİST
ALTIN
488.13
DOLAR
8.3527
STERLİN
11.5158
EURO
9.8583

İşte Delta Varyantı Belirtileri!

Koronavirüs ile mücadele kapsamında klasik Covid-19 dışında virüsün mutasyona uğraması ve ülkemizde de görülmeye başlaması insanlarda tedirginliğe yol açtı.

Furkan Ertuğrul
Furkan Ertuğrul
06 Temmuz 2021 Salı 12:56

Koronavirüs ile mücadele kapsamında en büyük problemlerden biri de virüsün geçirdiği mutasyonlar oldu. Kış aylarında görülen İngiltere mutasyonunun üzerine bahar aylarında ortaya çıkan Hindistan varyantı eklendi.

Hindistan'daki Delta varyantı baş ağrısı, burun akıntısı ve boğaz ağrısı belirtileriyle ortaya çıkıyor.

İlk olarak Hindistan'da görülen ve İngiltere'de yayılan Delta varyantına yönelik belirtilerin diğer varyantlardan bazı farklılıklar gösterdiği ortaya çıktı.

Delta varyantı baş ağrısı, burun akıntısı ve boğaz ağrısı ile kendini gösterirken bu belirtiler gençlerde ağır bir soğuk algınlığı şeklinde görülüyor.

Covid-19 hastalığının ana belirtileri ise yüksek ateş, sürekli öksürükle birlikte tat ve/veya koku kaybı şeklinde biliniyor. Bu belirtileri gösterenlerin vakit kaybetmeden Covid-19 testi yaptırmaları gerekiyor.

Mayıs ayından bu yana ise klasik Covid-19 belirtilerine daha az rastlanmaktadır.

Son Güncelleme: 06.07.2021 13:52
Anahtar Kelimeler:
Covid19Klasik Covid19MutasyonKoronavirüsDelta Varyant
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.