Telefon Hırsızını 'Selfie' Ele Verdi

Bir telefon bayisinde yabancı uyruklu iki kişiden biri içerideki satıcıyı oyalarken diğeri ise 5 ayrı güvenlik kamerasına aldırmadan 3 telefon çaldı. Hırsızlığın kanıtı, şüphelinin çektiği selfie oldu. Hırsızın inceleme bahanesiyle eline aldığı telefonda çektiği selfie'yi silmesine rağmen çöp kutusunda unutması yakayı ele vermelerine neden oldu.

Sercan Selçuk
Sercan Selçuk
06 Temmuz 2021 Salı 10:53

İstanbul'un Avcılar ilçesinde 11 yıldan bu yana iş yerinde telefon satan Yusuf Şakar, bel fıtığı ameliyatı ardından kontrole gittiğini, emekli öğretmen babasını iş yerinde bıraktığını söyledi.

Şakar, yabancı uyruklu iki kişinin iş yerine telefon bakmak için ayrı ayrı geldiklerini, güvenlik kamerası kayıtlarından şüphelilerden birisinin arkadaşı ile işaretleşerek babasını oyalarken, diğerinin tezgahtaki telefonları içindeki faturaları ile birlikte çaldığını anlattı. Demirören Haber Ajansı'nın (DHA) aktardığına göre Şakar, şunları söyledi:

  • "Bunlardan biri, en pahalı marka telefonun son modellerinden birini eline alıp deneme bahanesi ile selfie çekiyor, sonra bunu siliyor. Ancak, o telefonda silinen fotoğrafları geri alma olanağı olduğunu bilmiyor veya unutuyor. Babam bizi arıyor, cihazın fiyatını soruyor. Sonuçta bunu 5 kameranın önünde yapabilecek cesarete sahip.

'Bekliyoruz, inşallah yakalanır'

  • Polise giderek ifadelerimizi, görüntüleri, bilgilerimizi verdik. Yaklaşık 10 bin lira kaybımız var. Pandemi süreci var, uğraşıyoruz. Bunu bize yapan başkasına neyi yapmaz. Bir tane çalsa, 'ihtiyacı var' dersin ama direkt soyguna gelmişler. O an 5, 10 tane de olsa çalacaklar. Biz de kendimizce iz sürmeye çalıştık. Bekliyoruz, inşallah yakalanır. Bulunabileceğini umuyorum."

Selfie Çekerken Denize Düştü
Anahtar Kelimeler:
TelefonHırsızKahraman HaberSelfieözçekimAsayiş
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.