BİST
1399
ALTIN
452.310
DOLAR
8.0957
STERLİN
11.1603
EURO
9.6836
Sağlık Bakanı, Vaka Sayısı En...
Ali Babacan Şırnak'ta Gençlerle Bir...
Hükümlüler Sağlık Çalışanları İçin Fidan...
Hekime Uygulanan ''Psikolojik Şiddete'' Tepki
Flaş Haber
Eski Başbakanlardan Yıldırım Akbulut Hayatını Kaybetti
Kapat

Baba-Oğuldan Süs Bitkisi Üretimi

Koronavirüs sürecinde birçok iş sektörünün aksine tarımsal üretime olan ilgi ve destek arttı. Samsun’da baba-oğul iki çiftçi, topraksız tarım ile yetiştirdikleri süs bitkisini kısa sürede Türkiye’nin birçok şehrine göndermeye başladı.

Furkan Ertuğrul
Furkan Ertuğrul
14 Nisan 2021 Çarşamba 15:35
514 Okunma

Samsun’un Terme ilçesinde yaşayan Sırrı Öztürk ve oğlu Mustafa Yiğit Öztürk, 5 yıl önce 500 metrekarelik alanda süs bitkisi ve kesme çiçek üretimine başladı. Pandemi nedeniyle işlerine daha fazla yoğunluk veren baba-oğul, Sakarlı Mahallesi’ndeki seralarını bir dönümlük alana taşıdı.

Mustafa Yiğit Öztürk, “Ülkemizin ithal ettiği süs bitkilerinin daha kalitelisini üreterek ekonomiye katkı sağlamak istiyoruz. Ulaşımın kolay ve yurt dışı pazarına yakın olması sebebiyle Samsun’da 500 metrekarelik arazimizde başladığımız işimizi bir dönüme çıkardık” dedi.

Yaz dönemlerinde iklim şartlarının elverişliliği nedeniyle Samsun’da artan talebin büyük kısmını karşılayacak potansiyelin olduğunu düşünen Öztürk'ler, Karadeniz bölgesinde Samsun, Tokat, Kastamonu ve Ordu’da toplam bin 42 dekar alanda yapılan süs bitkisi yetiştiriciliğinde Samsun’un 640 dekarlık üretim alanıyla birinci sırada yer aldığını ifade etti. Hava, kara, deniz ve tren yolu ulaşımına sahip Samsun’un iklim şartları bakımından da elverişli olduğunu ifade eden Ondokuz Mayıs Üniversitesi  İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi mezunu Mustafa Yiğit Öztürk, “Babamla hobi olarak başladığımız bu iş ekonomiye dönüştü. Ticari faaliyetimiz oldu. Üretimimizi artırmak için Büyükşehir Belediyesinden de destek istedik. Onlar da bize sera naylonu desteği verdi” dedi.

Son Güncelleme: 14.04.2021 15:31
Anahtar Kelimeler:
Süs Bitkisi ÜretimiSırrı ÖztürkMustafa Yiğit ÖztürkBabaoğul Iki çiftçi
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.