BİST
1366
ALTIN
474.573
DOLAR
8.2986
STERLİN
11.5331
EURO
10.0302
Son Dakika
UEFA, Türk Yatırımcı ile Resmen...
Oscar Ödülleri Sahiplerini Buldu
Son Dakika
Olimpiyat Komitesi'nden 'OHAL' Açıklaması
Son Dakika
Türkiye’de 25 Nisan 2021 Covid-19...
Flaş Haber
UEFA, Türk Yatırımcı ile Resmen Görüşüyor!
Kapat

İYİ Parti'den Soykırım Açıklaması

İYİ Parti TBMM Grup Başkanı İsmail Tatlıoğlu, ABD Başkanı Biden'ın sözde soykırım iddiasında bulunmasını eleştirerek, “Bu açıklama ve 1915 olayları ile ilgili soykırım iddiaları tarihi gerçeklerden kopup hukuki zeminden savrulmuştur ve kabul edilemez. İYİ Parti olarak reddediyoruz” açıklamasını yaptı.

Furkan Ertuğrul
Furkan Ertuğrul
26 Nisan 2021 Pazartesi 15:46
715 Okunma

ABD Başkanı Biden tarafından Türkiye’ye sözde soykırım iddiasında bulunmasını eleştirerek, “Bu açıklama ve 1915 olayları ile ilgili soykırım iddiaları tarihi gerçeklerden kopup hukuki zeminden savrulmuştur ve kabul edilemez. İYİ Parti olarak reddediyoruz” dedi.

İYİ Parti TBMM Grup Başkanı İsmail Tatlıoğlu TBMM’de düzenlediği basın toplantısında, soykırım iddialarını alkışlayan siyasi partilerin ve sivil toplum kuruluşlarının bu coğrafyayı kavrayamadıklarını belirtti.

Tatlıoğlu, Türkiye’nin hukukunun korunamamasında, dünya kamuoyu nezdinde rencide edici ifadelere muhatap edilmesinde,Türkiye muhaliflerinin cesaretlenmesinde özellikle Erdoğan döneminin yetersiz, vizyonsuz ve kişisel ilişkiler üzerinden yürütülen dış politikasının ağır sorumluluğu olduğunu söyledi.

Tatlıoğlu, “Bu karar siyasidir Türkiye duruşunu her zamanki gibi gösterecektir. İYİ Parti önümüzdeki zaman diliminde konuyla ilgili açıklamalarda bulunacaktır” dedi.

Son Güncelleme: 26.04.2021 16:43
Anahtar Kelimeler:
İYİ PartiSoykırım AçıklamasıGrup Başkanı İsmail TatlıoğluTBMM Grup BaşkanıSoykırım Iddiaları
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.