BİST
1366
ALTIN
474.573
DOLAR
8.2986
STERLİN
11.5331
EURO
10.0302
Son Dakika
UEFA, Türk Yatırımcı ile Resmen...
Oscar Ödülleri Sahiplerini Buldu
Son Dakika
Olimpiyat Komitesi'nden 'OHAL' Açıklaması
Son Dakika
Türkiye’de 25 Nisan 2021 Covid-19...
Flaş Haber
UEFA, Türk Yatırımcı ile Resmen Görüşüyor!
Kapat

CHP’li Gürer: Hileli Gıda Ürünlerinin Listesi Neden Açıklanmıyor?

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın, Eylül 2020 tarihinden beri hileli gıda ürünleriyle ilgili açıklama yapmamasını dile getirerek, "Elde yeterli veri mi yok, denetim mi yapılmıyor yoksa piyasadaki ürünlerin tamamı sorunsuz mu?” diye sordu.

Sercan Selçuk
Sercan Selçuk
26 Nisan 2021 Pazartesi 16:12
1272 Okunma

CHP’li Gürer, 2012 yılından geçen yıl eylül ayına kadar, Tarım ve Orman Bakanlığınca belirli dönemlerde açıklanan taklit ve tağşiş ürünler ile bu ürünleri piyasaya süren firmaların listesinin, uzun zamandır açıklanmıyor olmasını eleştirdi.

ANKA’nın haberine göre, 2020 yılının eylül ayına kadar belirli aralıklarla hileli gıda ürünlerin listesinin açıklanarak, kamuoyunun taklit ve tağşiş ürünler konusunda bilgilendirildiğini anımsatan Gürer, “Eylül ayından bu yana hileli gıda ürünlerinin listesi neden açıklanmıyor? Elde yeterli veri mi yok, denetim mi yapılmıyor yoksa piyasadaki ürünlerin tamamı sorunsuz mu?” diye sordu.

Geçtiğimiz dönemlerde Tarım ve Orman Bakanlığı’nca açıklanan taklit ve tağşiş ürün listesinde yer alan bir ürün ve bu ürünü piyasaya süren firmanın başvurduğu mahkemenin kararı ile listeden düştüğünü belirten Gürer, “Mahkeme kararıyla o listedeki o ürünün adı çıkarılmadan, taklit ve tahşiş açıklaması yapılmıştı. Pandemi döneminde gelirler düştü. Giderlerde ise özellikle gıdada artış var. En azından yurttaşın tükettiği gıdanın içeriğinin, güvendiği devlet tarafından denetlenerek hileli ürünün satışının önünün kesilmesi gerekir” dedi.

Myanmar'da 3,4 Milyon Kişi Açlık Riski Altında
Gıda Sahtekarlarına Verilecek Cezalar Belli Oldu
Mustafa Sarıgül Hastaneye Kaldırıldı
Kahramanmaraş'ta İhtiyaç Sahiplerine Ramazan Yardımı
Bakanlıktan Gıda İşletmelerine Sıkı Denetim
Gıda Bankacılığı ile İsrafın Önüne Geçilecek
Son Güncelleme: 26.04.2021 16:43
Anahtar Kelimeler:
ChpNiğdeTarımGıdaOrmanBesinKahramanhaberKahraman HaberEylülVeri
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.