BioNTech'in Kurucusundan 'Üçüncü Doz' Açıklaması

BioNTech'in kurucularından Prof. Dr. Uğur Şahin, 'aşı tartışmaları' sürerken üçüncü doz aşıya yönelik kritik açıklamalarda bulundu.

Furkan Ertuğrul
Furkan Ertuğrul
14 Temmuz 2021 Çarşamba 15:01
BioNTech'in Kurucusundan 'Üçüncü Doz' Açıklaması

BioNTech'in kurucularından Prof. Dr. Uğur Şahin, üçüncü doz hatırlatma aşıları olmadan dünyada COVID-19 pandemisinin kontrol altına alınamayacağını açıkladı.

Pfizer ile ortaklaşa Covid-19 aşısı geliştiren Prof. Dr. Uğur Şahin, sağlık haber sitesi Stat News’in düzenlediği bir etkinlikte açıklamalar yaptı.

Salgını kontrol altına almak için üçüncü doz aşının gerekli olduğunu savunan Şahin, 'Aşı olduktan 4 ile 6 ay sonra antikor seviyelerinin düştüğüne dair kanıtlar var. Şunu belirtmek gerekir ki, aşı olanların Covid-19 enfeksiyonunu ağır geçirdiğini söyleyemeyiz. Fakat belli bir süre sonra aşının, ağır hastalığa karşı yarattığı korumada biraz azalma, çok ufak bir azalma olmasını bekliyoruz' dedi.

Anahtar Kelimeler:
BiontechProf. Dr. Uğur ŞahinPfizerCovid19Stat News
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.