BİST
1358.07
ALTIN
503.14
DOLAR
8.6246
STERLİN
11.9484
EURO
10.1738

Suudi Arabistan'da 2 Bin 600 Yıllık 'Yazıt' Keşfedildi

Suudi Arabistan Miras Kurumu, tarihi milattan önce altıncı yüzyılın ortalarına kadar uzanan ülke tarihindeki en uzun yazıtın keşfedildiğini duyurdu.

Sercan Selçuk
Sercan Selçuk
14 Temmuz 2021 Çarşamba 10:34

Suudi Arabistan resmi ajansı SPA'nın haberine göre, Miras Kurumu bugün ülkenin kuzeyindeki El-Hait Valiliği'ne bağlı El-Hail bölgesinde yeni bir arkeolojik keşif bulunduğunu açıkladı.

Açıklamada yeni keşfin, MÖ altıncı yüzyılın ortalarında Babil Kralı Nabonidus'a (MÖ 556 ve MÖ 539 yılları arası hüküm sürdü) ait olan ve Arap Yarımadası'nın tarihsel rolüne, kültürel önemine ve eski Yakın Doğu uygarlıklarının çoğuyla uygarlık iletişimi kurduğuna dair daha fazla kanıt sunan kaya yazıtlarını ortaya koyduğu belirtildi.

Arkeolojik keşifte, bazalt kayalardan birinin üzerinde 'elinde bir asa tutan Babil kralını ve önünde bir dizi dini sembolü tasvir eden' bir yazıtın yanı sıra yaklaşık 26 satırlık bir çivi yazısı metninin bulunduğu kaydedilen açıklamada, bunun Suudi Arabistan'da şimdiye kadar bulunan en uzun yazılı metin olduğu belirtildi.

Açıklamada, yeni keşfin uzmanlar tarafından incelemeye ve analize tabi tutulduğu ve sonuçların ilerleyen zamanda açıklanacağı kaydedildi.

Anahtar Kelimeler:
Suudi ArabistanKahraman HaberKültür SanatYazıtHaber
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.