Youtuber'lara Vergi Şoku!

Google, Youtube'a içerik hazırlayan kişilerin, ABD'deki izleyicilerden kazandığı gelirden kesinti yapmaya başlayacağını açıkladı.

Fatma Nur Selçuk
Fatma Nur Selçuk
10 Mart 2021 Çarşamba 14:47
2735 Okunma
Youtuber'lara Vergi Şoku!

Youtube fenomenlerine kötü haber geldi.Google, ABD'deki izleyicilerden elde edilen kazançlardan kesinti yapmaya başlayacağını duyurdu. Google yaptığı açıklama ABD dışındaki Youtuber'ların vergi bilgilerini 31 Mayıs 2021 tarihine kadar gönderilmesini istediğini açıkladı.

Google'dan İçerik Üreticilerine Uyarı Yaptı

“Eğer bu bilgilerinizi paylaşmazsanız, toplam kazancınızdan yüzde 24’e varan kesinti yapılabilir” 

Karar Türk Youtbuler'ları da Kapsıyor

ABD, YouTube’un en yoğun kullanıcı kitlesine sahip olduğu pazarlardan biri. Pek çok içerik üreticisi, videolarını ya İngilizce olarak çekiyor ya da alt yazı desteği sunuyor.Yeni kararla birlikte Türkiye'dekiler de dahil olmak üzere pek çok YouTuber, Haziran ayı itibarıyla gelirlerinin bir kısmına veda edecek.YouTube, halihazırda reklam gösterimlerinden kesinti yapıyordu.Yeni güncellemeyle birlikte içerik üreticiler, ABD’deki izleyicilerinden elde ettikleri gelirin bir kısmını da kaybedecek.

Son Güncelleme: 10.03.2021 15:44
Anahtar Kelimeler:
YoutubeIçeriküreticisiVergiGoogleYeniKararYoutuber
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.