BİST
1557
ALTIN
418.822
DOLAR
7.5633
STERLİN
10.5236
EURO
9.0399
Flaş Haber
Mansur Yavaş'tan 100'ncü Yıl Kutlaması
Kapat

Fransa'da Sular Durulmuyor: Araçlar Ateşe Verildi!

Fransa'nın Lyon şehrinde 13 yaşındaki çocuğun ölümünden polisin sorumlu olduğuna ilişkin iddialar doğrultusunda ülkede sular durulmuyor. Yaklaşık bir haftadır polisle çatışma halinde olan protestocular araçları ateşe vermeye başladı.

Sercan Selçuk
Sercan Selçuk
11 Mart 2021 Perşembe 09:39
402 Okunma
Fransa'da Sular Durulmuyor: Araçlar Ateşe Verildi!

Lyon sokaklarında scooter'ı ile dolaşan küçük kız çocuğunun karıştığı ve ağır yara aldığı kazadan polisi sorumlu tutan Fransız vatandaşların öfkesi dinmiyor.

Duchere bölgesinde meydana gelen olay sonrası bölgede yaşayan vatandaşlar çocuğun polise ait sivil bir araç tarafından kovalandığını iddia ederek olaydan polisi sorumlu tuttu. Hem kentin içinde hem de kentin dışında bu olay sebebiyle gençlerin tepkisiyle karşılaşan polisler olaylara sert biçimde müdahale etti. Polisin bu tavrı protestocuların daha ısrarcı eylemler yapmalarına neden oldu. Eylemlerin boyutu sokaklarda resmi araçları ateşe vermeye kadar ilerledi.

Araçları ateşe verdiler

Cumartesi günü de Bron bölgesinde gençlerin kaldığı bir sığınma evinde kontrole giden 3 polis, 30 kişilik bir grubun saldırısına uğradı.

Polislerin aracı kullanılamaz hale getirildi. Son olarak en az 5 araç ve bir kulübe ateşe verildi. Olayların büyümesinin ardından hafta sonu Lyon'a Paris'ten 200'den fazla takviye polis gönderildi.

Bron Belediye Başkanı, olayların polisin bölgedeki uyuşturucu satıcılarına karşı harekete geçmesi ile bağlantılı olduğunu söyledi.

Bakan Varank: ''Hedefimiz; ülkemizi dünyanın üretim merkezi haline getirmek''
Bakan Varank: ''Hedefimiz; ülkemizi dünyanın üretim merkezi haline getirmek''
Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan kadın üreticilere müjde
İlk 500'de Tek Bir Üniversite
İlk 500'de Tek Bir Üniversite
Mbappe'den Uçuk Maaş Talebi
Göksun'da AK Parti'den Kadın Sağlık Çalışanlarına Ziyaret
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye Salgın Döneminde Dünyaya Örnek Oldu
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye Salgın Döneminde Dünyaya Örnek Oldu
Son Güncelleme: 11.03.2021 10:33
Anahtar Kelimeler:
FransaLyonPolisTerör
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.