OHAL Maddelerinde Revizyona Gidiliyor

AK Parti torba teklifteki bazı OHAL yetkilerini 3 yıl daha uzatan düzenlemede revizyona gidiyor.

Sercan Selçuk
Sercan Selçuk
16 Temmuz 2021 Cuma 22:56

Dünya gazetesinin haberine göre, AK Parti 18 kanun ve 2 kanun hükmünde kararnamede değişiklik öngören torba teklifte yer alan OHAL’le ilgili maddelerde revizyona gitme kararı aldı. Kanun teklifinde gözaltı süreleri ve terör örgütleriyle mücadele kapsamında kamu görevlilerinin görevden uzaklaştırılması, ihracı, rütbelerin geri alınması, mesleğe ilişkin unvanların kullanılmaması ile ilgili olarak 31 Temmuz 2021 tarihinde dolacak olan süre 3 yıl uzatılıyordu. AK Parti’nin vereceği önergelerle bu süre uzatımı 1 yıla çekilecek. Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonunun kayyım olarak atanmasına ilişkin madde de ise teklifteki 3 yıllım süre korunacak.

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan TBMM’de düzenlediği basın toplantısında torba teklifin görüşmelerine bugün başlayacaklarını belirterek, teklifte yer alan OHAL’le ilgili maddelerde değişikliğe gideceklerini açıkladı. AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, torba teklifte tartışılan OHAL’le ilgili 3 maddeyi toplumdan gelen talepleri de dikkate alarak partinin yetkili organlarında yeniden değerlendirdiklerini belirtti. Turan, TMSF’nin kayyum yetkilerini iş yoğunluğu nedeniyle 3 yıl daha uzayacağını ancak terörle mücadele kapsamında gözaltı süreleri ile kamu personelinin ihracına ilişkin 3 yıllık süre uzatımlarını 1 yıla indirme kararı aldıklarını söyledi.

Turan, başta CHP olmak üzere muhalefet partilerinin ‘AK Parti’nin seçime olağanüstü hal ile gitmek istiyor, AK Parti OHAL‘i seçimlerde kullanacak’ şeklindeki "gereksiz ve anlamsız" yaklaşımlarını ortadan kaldırmak istediklerini söyledi.

Söz konusu düzenlemelerdeki süreler 31 Temmuz 2021 tarihinde sona eriyor.

Anahtar Kelimeler:
OhalKahraman HaberRevizyonAk PartiTorba YasaTeklif
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.