BİST
1433
ALTIN
526.631
DOLAR
8.6558
STERLİN
12.2654
EURO
10.5278

Cumhurbaşkanı Erdoğan Müjdeyi Açıkladı

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Zonguldak'ta Filyos Limanı açılışında konuşuyor. Cumhurbaşkanı burada yaptığı konuşmada Amasra 1 kuyusunda 135 milyar metreküp doğalgaz bulunduğunu açıkladı.

Sercan Selçuk
Sercan Selçuk
04 Haziran 2021 Cuma 20:32
439 Okunma

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından önemli satır başları:

"Filyos Limanı projesi nihayet hayata geçti. Bu eserin mazisi 150 yıl. 13 gemi buraya yanaşabilecek.

Büyük tonajlı gemilerin yükleme ve boşaltma yapabileceği bir alan kuruluyor, proje nihayet hayata geçiyor. Gayet yüksek bir derinliğe sahip bu limanımız, Türkiye'nin en büyük limanı konumunda. Artık burada dünyaya açılma şansını Zonguldak'ta yakalayacağız.

Türkiye'yi dünyanın ilk 10 ekonomisi arasına çıkarma projesinin de önemli alt yapı adımlarından biridir. Filyos, yılda 25 milyon tonluk kapasite ile ihracata çok önemli bir katkı sağlayacaktır.

Yılın ilk 5 ayındaki ihracat rakamlarımız geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 38'lik artış gösterdi, 85 milyar doların üzerine çıktı. İnşallah yıl sonunda 200 milyar dolarlık ihracatı göreceğiz.

Bu açılışını yaptığımız liman aslında Filyos Vadisi projesinin bir ayağıdır. Bu vadide yatırımcılarımıza birçok imkan vadediyoruz. Yüksek katma değerli üretimin artırılması ve verimliliğin yükseltilmesi için yatırımlarımıza devam ediyoruz.

Vadinin göbeğinde yer alan 600 hektarlık alana sahip Türkiye'nin ilk mega endüstri bölgesini ilan etti. Havalimanı, demiryolu ve karayolu bağlantılarına sahip stratejik konuma sahip muazzam bir sistemi içerisinde barındırıyor.

Fatih Sondaj Gemisinde Amasra 1 kuyusunda 135 milyar metreküp dogalgaz rezervi bulundu.

Anahtar Kelimeler:
ErdoğanMüjdeDoğalgazKahraman Haber
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.