Futbolda Şike Kumpası Davasında Karar Belli Oldu

FETÖ'nün futbolda sözde şike soruşturmasında kumpas kurduğu iddiasıyla açılan ve 88 sanığın yargılandığı davada karar açıklandı. Kapatılan Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca 1406 yıl, emniyet müdürü Nazmi Ardıç 1972 yıl, polis memuru Lokman Yanık 173 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Sercan Selçuk
Sercan Selçuk
04 Haziran 2021 Cuma 12:24
434 Okunma

İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi'nce 2016 yılından beri devam eden Futbolda Şike Kumpası Davası'nda karar açıklandı. 

- FETÖ'nün "futbolda şike" soruşturmasında kumpas kurduğu gerekçesiyle eski Samanyolu TV Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca "gizliliği ihlal", "belgede sahtecilik" ve "iftira" suçlarından 1406 yıl hapisle cezalandırıldı.

- Futbolda şike soruşturmasını ilk başlatan polis, Ahmet Kalender'e en az 588 yıl hapis cezası verildi.

- FETÖ'nün "futbolda şike" soruşturma sürecini başlattığı iddiasıyla yargılanan eski polis memuru Lokman Yanık, 161 yıl 8 ay hapse mahkum edildi.

- Dönemin İstanbul Organize Suçlar ile Mücadele Şube Müdürü Nazmi Ardıç, 1972 yıl 10 ay hapisle cezalandırıldı. 

ALİ KOÇ'TAN KARARIN ARDINDAN AÇIKLAMA

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, kararın ardından şu açıklamalarda bulundu:

"Fenerbahçe açısından üzülerek söylüyorum tarihi bir gün. Keşke bu günleri yaşamasaydık. Fenerbahçe'nin pazar sabahı başlayan ve bugüne kadar maddi manevi çok büyük zararlara uğratan bu davada çok önemli bir dönüm noktasına geldik. Hukuken süreç tamamlanmadı, Yargıtay'dan da karar bekliyoruz. Cezalar o kadar ağır ki, bir şey değişeceğini sanmıyorum . Hukuki sonuçlar ne olursa olsun Fenerbahçe'ye yaşatılanlar, milyonlarca taraftarının bu uzun süreçte yaşadıkları, hiçbir kelimeyle ölçülemez. Bu ana aktörler. Bir de bu işin yan aktörleri var. Rüzgarın nereden estiğine bakarak ona göre Fenerbahçemizi kamuoyu önünde, ellerinde olan köşelerle, resmen şakşaklayanlarla, bu insanlardan medet umanlardan da biz vicdanen hesaplaşacağız. Büyük resimde bir bölüm aslında. Kul hakkı yediler, iftira attılar"

İDDİANAMEDE NELER VARDI?

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in 35 yıldan 85 yıla kadar, kapatılan Zaman Gazetesi Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı'nın 35 yıldan 78 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edilmişti. 

Eski milletvekili İlhan Başbilen ve iş adamı Muammer İhsan Kalkavan'ın 35 yıla kadar 85 yıla kadar hapis cezası istenen iddianamede, eski Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca hakkında da 35 yıldan 80 yıla kadar hapis cezası istenmişti. 

İddianamede, dönemin İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Mutlu Ekizoğlu, İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Nazmi Ardıç, eski emniyet müdürü Ali Fuat Yılmazer, Fatih Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şerif Ali Tekalan, Prof. Dr. Suat Yıldırım, Avukat Cemalettin Mutlu, Avukat Orhan Erdemli ile diğer 95 sanık hakkında da çeşitli sürelerle hapis cezası talep edilmişti. 

Heyet, 3 Temmuz 2020 tarihli duruşmada firari sanıklarla, haklarında yalnızca 'Silahlı terör örgütü üyeliği' suçlaması bulunan bazı sanıkların dosyasını ayırmış ve böylece sanık sayısı 88'e düşmüştü.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.