ABD Medyası: Türkiye Karadeniz'de Gaz Tespit Etti

ABD medyası Bloomberg Türkiye'nin, Karadeniz’deki Amasra-1 kuyusunda ciddi miktarda gaz tespit ettiğini ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın müjde olarak bu konuyu dile getireceğini iddia etti.

Fatma Nur Selçuk
Fatma Nur Selçuk
04 Haziran 2021 Cuma 01:03
7 Okunma

ABD'li yayın organı Bloomberg'den, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Karadeniz'in Kuzey Sakarya Sahası’nda yer alan arama kuyusu Amasra-1'de devam eden petrol ve doğal gaz arama çalışmaları hakkında “Cuma günü Zonguldak’ta bir müjde açıklayacağız” sözleri üzerine dikkat çekici bir iddia geldi.

Bloomberg'de yer alan habere göre, Türkiye’nin Karadeniz’deki Amasra-1 kuyusunda ciddi miktarda doğal gaz tespit ettiği belirtilerek, Erdoğan'ın yarın açıklayacağı müjdenin bu olduğu ifade edildi.

Haberde ayrıca, Türk yetkililerin keşfedilen doğal gazı, devlet petrol şirketi TPAO’nun çıkaracağını ve bunun için herhangi bir dış finansmana ihtiyaç duyulmayacağını söylediği belirtildi.Amasra-1 kuyusunda tespit edildiği öne sürülen doğal gaza ilişkin Enerji Bakanlığının yorum yapmaktan kaçındığı kaydedildi.

Bakan Elvan: Kripto Çalışmasında Vergilendirme De Var
Devlet Bahçeli: Hedefin Türkiye Olduğu Bir Tezgah Kurulmuştur
Devlet Bahçeli: Hedefin Türkiye Olduğu Bir Tezgah Kurulmuştur
Süleyman Soylu, Gündeme İlişkin Açıklamalarda Bulundu
Bill Gates'ten İklim Zirvesi Açıklaması
Son Güncelleme: 04.06.2021 01:20
Anahtar Kelimeler:
AbdCumhurbaşkanıAçıklamaKaradenizAmasra1GazDoğalgazKahramanHaberKahramanhaber
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.