BİST
1393
ALTIN
452.940
DOLAR
8.2788
STERLİN
11.3976
EURO
9.7199
Sağlık Bakanı Yeni Risk Haritasını...
Türkiye’de 29 Mart 2021 Covid-19...
Başbakan Paşinyan İstifa Ediyor
Türkiye’de 28 Mart 2021 Koronavirüs...

Bitcoin Makinelerini Çalıp, Üretim Yapmak İsterken Yakalandı

Kocaeli'nin Gebze ilçesinde çalıştığı iş yerindeki Bitcoin üretiminde kullanılan ve piyasa değeri 600 bin TL olan makineleri çalıp, kiraladığı depoda üretim yapmak isteyen A.K., jandarma tarafından yakalandı.

Sercan Selçuk
Sercan Selçuk
29 Mart 2021 Pazartesi 18:33
746 Okunma

Olay, 26 Mart günü Gebze ilçesi Balçık Mahallesi'ndeki bir iş yerinde gerçekleşti. Bitcoin üretimi yapılan bir firmanın yetkilileri, sabah işe geldiklerinde bitcoin madenciliği olarak adlandırılan işlemi yapan ve yaklaşık 600 bin TL değerindeki 186 makinenin yerinde olmadığını gördü.

Yetkililerin ihbarı üzerine harekete geçen Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT) dedektifleri, yaptıkları çalışma ile firma çalışanlarından A.K.'nin kiralık bir kamyonet ile iş yerindeki cihazları çaldığını tespit etti.

Şüphelinin Gebze Mustafa Paşa Mahallesi'nde bir depo kiraladığını ve çalıştığı iş yerinden çaldığı cihazları bu depoya götürdüğünü belirleyen JASAT ekipleri, belirlenen adrese operasyon düzenledi.

Bitcoin makinelerini çalıp, üretim yapmak isterken yakalandı

Kiraladığı iş yerinde çaldığı makineler ile Bitcoin üretimi yapmayı planladığı belirlenen A.K. gözaltına alınırken, ele geçirilen makineler de sahibine iade edildi. Jandarmadaki işlemleri tamamlanan A.K., çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Van Gölü'nde Yeni Balık Türü Keşfedildi
Kahramanmaraş'ta Down Sendromlu Gence Sürpriz
Bitcoin 60 bin doları geçti
Son Güncelleme: 29.03.2021 18:53
Anahtar Kelimeler:
BitcoinMakineüretimKripto ParaKahraman HaberKahramanhaber
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.