BİST
1529
ALTIN
405.037
DOLAR
7.2325
STERLİN
10.2996
EURO
8.5999

Sosyal Medyanın Sahte Medyumlarına Dikkat!

Kendilerini medyum olarak tanıtan kişiler sosyal medyada ,'15 günde aşık etme işlemi, soğutma işlemi, kısmet açma ve dil bağlama işlemi' vaadiyle bin 200 ile 4 bin lira arası ücret talep ediyor.

Sercan Selçuk
Sercan Selçuk
21 Mart 2021 Pazar 12:40
582 Okunma

Kendini sosyal medyada medyum olarak tanıtanlar güven kazanmak için astrolog unvanını da kullanırken, mağdurlar da gün geçtikçe artıyor. Astrolog Aygül Aydın, "Astrolog kelimesi araştırmacı demek. Bu nedenle o kişiler inandırıcılık kazanmak için medyumun yanına astrolog kelimesi de koyuyor. Vatandaşlarımızdan ricam; bu sahte medyumlarla astrologları karıştırmamalarıdır. 21. yüzyılda yaşıyoruz lütfen böyle şeylere inanmayalım" diyerek vatandaşları bilinçli olmaları konusunda uyardı.

Hiç kimse gelecekten haber veremez

Astrolog Aygül Aydın ise bu durum karşısında uyarılarda bulunarak  "Medyumlar, biz astrologların kanayan yarası. İnternette astrologlar ve medyumlar aynı anlamda kullanılan terimler. Aslında bu sosyal medya üzerinde medyumların yaptığı büyük bir suçtur. Astroloji dediğimiz şey çok farklı bilimleri içerisinde barındırıyor. Medyumlarla, astrologları ayrıştırmak kişiye kalmış bir şey. Vatandaşlarımıza şunu söylemek istiyorum. Hiç kimse gelecekten haber veremez. Medyumlara genellikle okumamış ve araştırmamış insanlar rağbet ediyor. Biz astrologlar olarak bu durumdan oldukça şikayetçiyiz. Vatandaşlarımızın astrologlar ile sahte medyumları ayrıştıramamaları bizi üzüyor. Astrolog adı altında bir şeyler yapmak doğru değildir. Hepimizin bir iradesi var. Böyle şeylere itibar etmememiz lazım. Mesela yeni tanıştığım kişiler, astrolog olduğumu öğrendiğinde 'Eski sevgilimi döndürebilir misiniz' gibi sorularla soruyor" diye konuştu. 

Lütfen böyle şeylere inanmayalım

Aydın, sosyal medyada bu sahte astrolog medyumlar denetlenmesi gerektiğini belirterek şunları söyledi: "Astrolog kelimesi araştırmacı demek. Bu nedenle o kişiler inandırıcılık kazanmak için medyumun yanına astrolog kelimesinde koyuyor. Vatandaşlarımızdan ricam; bu sahte medyumlarla astrologları karıştırmamalarıdır. Hayatta olması gereken şeyler zaten olur. Hiçbir etki sizin ettiğiniz duadan, iyilikten öteye geçemez. Herkes iyi olma çabası göstersin. Evrenin görünmez bağları vardır. Birinin ayağına taş olmazsanız hayatta size kolaylık sağlar. 21. yüzyılda yaşıyoruz lütfen böyle şeylere inanmayalım." 

WhatsApp ve İnstagram'da Erişim Sorunu
Fırat Görgel: Gündemimiz Kahramanmaraş'a Yapılacak Yatırımlar
Fırat Görgel: Gündemimiz Kahramanmaraş'a Yapılacak Yatırımlar
Başkan Özdemir'den KahramanHaber'e Ziyaret
Bursaspor'da 3 İstifa
Bursaspor'da 3 İstifa
Devlet Bahçeli'den Kadın Cinayetlerine Sert Tepki!
Devlet Bahçeli'den Kadın Cinayetlerine Sert Tepki!
Rıdvan Dilmen Yorumculuk Kariyerini Noktaladı
Son Güncelleme: 21.03.2021 13:07
Anahtar Kelimeler:
Sosyal MedyaMedyumDikkatDolandırıcılıkSuç örgütüKahramanhaberKahraman Haber
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.