Göçmenleri Denize Attılar: 3 ölü

Elleri plastik kelepçeyle bağlanarak Ege Denizi’ne bırakılan 7 göçmenden 3’ü boğularak öldü, 4’ü kurtarıldı, biri ise aranıyor.

Fatma Nur Selçuk
Fatma Nur Selçuk
19 Mart 2021 Cuma 14:56
3 Okunma

Sahil Güvenlik Komutanlığından yapılan açıklamaya göre, saat 02.55’te İzmir’in Çeşme ilçesi önlerinde bir grup düzensiz göçmen olduğu yolunda ihbar alındı. Olay yerine sevk edilen Sahil Güvenlik botu tarafından denizde tespit edilen 2 düzensiz göçmen sudan çıkarıldı. Göçmenlerden 1’inin bilincinin kapalı olması sebebiyle derhal Çeşme Limanına intikal ettirilerek 112 Acil Sağlık personeline teslim edildi. Ancak bu göçmen, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Eş zamanlı olarak olay mahalline derhal ilave 3 Sahil Güvenlik botu, 1 Sahil Güvenlik helikopteri ve 1 Sahil Güvenlik dalış timi sevk edildi. Bölgede başlatılan arama-kurtarma faaliyetleri sonucu 2 kişi Boğaz Adası üzerinde tespit edilerek kurtarıldı. 2 düzensiz göçmenin cansız bedeni de deniz yüzeyinden alındı.

Göçmenlerden alınan ilk ifadeler doğrultusunda, ''Yunanistan unsuru tarafından ellerinin plastik kelepçeler ile kelepçelenerek darp edildikleri, eşyalarına el konulduğu, herhangi bir can salı veya lastik bot olmaksızın doğrudan denize bırakıldıkları'' anlaşıldı. Açıklamada, ''göçmenlerin toplam 7 kişi olduklarının öğrenilmesi üzerine kayıp olduğu değerlendirilen 1 kişinin arama-kurtarma faaliyetlerine devam ettiği'' belirtildi.Olayla ilgili Çeşme Cumhuriyet Savcılığı tarafından soruşturma başlatıldı.

Fırat Görgel: Gündemimiz Kahramanmaraş'a Yapılacak Yatırımlar
Fırat Görgel: Gündemimiz Kahramanmaraş'a Yapılacak Yatırımlar
Suriye Tasarısı Avrupa Parlamentosunda Kabul Edildi
Suriye Tasarısı Avrupa Parlamentosunda Kabul Edildi
Son Güncelleme: 19.03.2021 15:06
Anahtar Kelimeler:
GöçmenIzmirDenizeAttılarYunanistanKahramanHaber
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.