Son Dakika
6 Terörist Etkisiz Hale Getirildi
Son Dakika
Piyasanın En Değerlisi Foden
Son Dakika
Liselerde Yüz Yüze Eğitim Başladı

Cenazelere Katılan Pozitif Vakalar 46 Kişiyi Etkiledi

Trabzon'da farklı cenaze törenlerine katılan ve daha sonra COVID-19 pozitif olduğu öğrenilen kişiler nedeniyle 46 yeni vaka, 32 temaslı tespit edildi.

Sercan Selçuk
Sercan Selçuk
07 Haziran 2021 Pazartesi 21:25
503 Okunma

İl Sağlık Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, bir ilçede eklem ağrısı şikayetleri nedeniyle hastaneye başvuran kişinin test sonucunun pozitif çıkmasının ardından çalışma başlatıldı.

Bu kişinin 27 Mayıs'ta kalabalık bir cenaze törenine de katıldığının tespiti üzerine yapılan filyasyon çalışması sonucu 33 yeni vaka tespit edildi. 

İl dışından birçok kişi cenaze törenine gelip dönerken, Ankara ve Samsun'a dönen kişilerden de pozitif vakaların bulunduğu anlaşıldı. 

Aynı aileden 5 pozitif vaka, 13 yeni vakaya sebep oldu

Başka bir ilçede yaşayan aynı soyadlı 5 kişinin de test sonucu pozitif çıktı, aile vefat eden yakınları nedeniyle Sakarya'dan Trabzon'a gelmişti. Söz konusu kişilerle temasa geçen kişilerden alınan test sonucunda ise 13 yeni vaka ile 32 temaslı tespit edildi.

Her iki olayın ardından temaslılar izolasyon ve karantina süreçlerine dahil edildi.

Öte yandan, Araklı ilçesinde bazı alanlar, COVID-19 tedbirleri kapsamında karantinaya alındı.

Filistinliler İçin Gıyabi Cenaze Namazı Kılındı
Genelkurmay Eski Başkanı Emekli Orgeneral Üruğ Toprağa Verildi
Anahtar Kelimeler:
TranzonCenazeKahraman HaberKoronaPozitifVaka
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.