Son Dakika
Otobüsleri Yoğun Bakım Yaptılar
Son Dakika
Eurovision'un Kazananı İtalya Oldu
Son Dakika
Erdoğan En Çok Benden Korkuyor

Kuraklık Ormanlara Zarar Verdi

Yağışların geçen yıldan beri beklenen düzeyde olmaması ormanlık alanlarda ağaçların kurumasına neden olurken, yangınlardan 5 kat daha fazla zarar verdiği belirtilen böcek popülasyonunun da artmasına yol açtı.

Furkan Ertuğrul
Furkan Ertuğrul
23 Mayıs 2021 Pazar 19:24
276 Okunma

Kastamonu Orman Bölge Müdürlüğü, Akademisyenlerden de destek alarak Kastamonu, Amasya ve Kırşehir illerindeki ormanlık alanlarda görülen ağaç kurumalarını yakın takibe aldı. Ağaçların kurumasına kuraklığın neden olduğu belirtildi, Primer zararlı olan böceklerin çoğaldığı, bu zararlıların ormanlarda yangından 5 kat daha fazla zarar verdiği kaydedildi.

Kastamonu Orman Bölge Müdürlüğü, Kastamonu, Amasya ve Kırşehir bölgelerini kapsayan sorumluluk alanlarında meydana gelen ağaç kurumasını gözlem altına aldı.

Yapılan ilk tespitlerde, 2020 yılının ikinci altı aylık döneminde Kastamonu, Amasya ve Kırşehir illerini kapsayan alanlarda son 70 yılın en kurak dönemi olarak kayıtlara geçti. Ormanlarda kuraklık sonucu kurumalar, vejetasyon mevsimi sonunda ve 2021 yılı başında genel sahanın tamamında heterojen ve yer yer homojen şekilde etki ettiğine dikkat çekildi.

Kastamonu Orman Bölge Müdürlüğü Orman Zararlıları ile Mücadele Şube Müdürü Murat Nuri Baykamlı tarafından yerinde yapılan incelemelerde, Çam plantasyon sahalarında kurumaların olduğu belirlendi. Kurumanın nedeninin ise büyük ihtimalle yaşanan kuraklık olduğu, ancak zararlılarla birlikte mantarların da zarar verdiğine ilişkin belirtilere rastlanması nedeniyle ileri laboratuvar tetkiklerinin yapılması kararlaştırıldı.

Son Güncelleme: 23.05.2021 20:16
Anahtar Kelimeler:
YağışKuraklıkPopülasyonKastamonuOrman Bölge MüdürlüğüPrimer
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.